Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТіА palivni_sistemi_dvz (1).doc
Скачиваний:
98
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
7.13 Mб
Скачать

32 Послідовність виконання роботи:

1. Досліди для побудови характеристики насоса за розміщенням рейки проводять використовуючи насос моделі 33 і стенд МІНОР - 8Б .

2. Перший дослід проводять при закріпленому положенні рейки, що відповідає самій мінімальній подачі палива. Частота обертання кулачкового вала насоса – 850 об/хв.

3. Для проведення другого і всіх подальших дослідів рейку насоса переміщують кожен раз на 2 мм в сторону збільшення подачі з її фіксацією для даного положення .

4. Під час кожного досліду заміряють число обертів кулачкового вала насоса за хвилину (тахометром) і кількість палива, поданого одним насосним елементом крізь форсунку данні заносяться в таблицю 6.1 і будують графік

Таблиця 6.1

Дані характеристики пнвт за розміщенням рейки

5. Досліди для побудови характеристики насоса за тиском палива впорскнутого форсункою проводять з використанням насоса УТН – 5П, стендів КИ - 921М і КИ - 22203М.

6. Перед початком зняття характеристики за тиском палива впорскуваного форсункою на стенді КИ - 22203М перевіряють дію форсунок і регулюють їх тиск впорскування в межах 75 кг/см2 .

7. Після перевірки номінального числа обертів кулачкового вала переходять до проведення першого випробування. Під час випробування заміряють кількість палива, що подається через форсунку кожним насосним елементом. Кожен раз підвищують тиск впорскуваного палива форсунками на 25 кг/см2 і виміряють продуктивність насосної секції.

8. Останній дослід проводять при тиску палива у форсунках, що дорівнює 175 кг/см2. Дані вимірювань при кожному випробуванні заносять в таблицю 6.2.

33

Таблиця 6.2

Дані характеристики ПНВТ за тиском палива на форсунці

За результатами замірів будують характеристику паливного насоса за тиском початку впорскування, що графічно виражає залежність

(∆q - подача палива , см3/хв , Рф - тиск впорскування палива форсункою , кг/см2 ).

Контрольні запитання

  1. Обгрунтуйте призначення характеристик ПНВТ за розміщенням рейки і тиском палива на форсунці.

  2. Зняти дані для побудови характеристики ПНВТ моделі 33 за розміщенням рейки на стенді МІНОР - 8Б .

  3. Зняти дані для побудови характеристики ПНВТ УТН -5П за тиском палива на форсунці на стенді КИ -921М.

34

Лабораторна робота №7

ПОБУДОВА ШВИДКІСНОЇ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПНВТ

Мета роботи: побудувати графіки швидкісних характеристики насосів УТН – 5П, мод.33, виявити закономірності зміни подачі палива за цикл при зміні числа обертів кулачкового вала .

Обладнання : насоси УТН – 5П і мод.33; стенди КИ-921М і МІНОР 8/Б; комплект інструментів; методичні вказівки .

Теоретичні відомості. Використовуючи рекомендовану літературу, наочне приладдя, стенди провести ряд замірів і побудувати швидкісні характеристики насосів УТН-5П та мод.33 .

Швидкісна характеристика паливного насоса являє собою графічне зображення залежності зміни подачі палива від частоти обертання кулачкового вала насоса . Швидкісна характеристика необхідна для виявлення закономірності зміни подачі палива за цикл при зміні числа обертів кулачкового вала .

Графік швидкісної характеристики паливних насосів має такий вигляд :

Рис. 7.1. Швидкісна характеристика ПНВТ