Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
posibnyk МОН ОНД new.doc
Скачиваний:
173
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
2.56 Mб
Скачать

03.00.30 – Біологія розвитку

(біологічні науки)

Група спеціальностей – 03 – біологічні науки

I. Формула спеціальності:

Біологія розвитку – наука, що вивчає закономірності індивідуального розвитку (онтогенезу) організмів. Основними завданнями біології розвитку є вивчення способів реалізації генетичної інформації в індивідуальному розвитку, молекулярно-генетичних механізмів диференціації клітин, тканин і органів, механізмів клітинних взаємодій і регуляторних процесів, що забезпечують цілісність організму, молекулярних механізмів нормального й аномального розвитку з метою розроблення ефективних методів керування ростом, розвитком і розмноженням організмів.

II. Основні напрямки досліджень:

  • Біологія розвитку тварин.

  • Біологія розвитку рослин.

  • Експериментальна ембріологія.

  • Молекулярна біологія клітини.

  • Генетична регуляція розвитку.

  • Молекулярні механізми диференціації.

  • Розроблення нових методів біології розвитку.

  • Цитологічні основи онтогенезу.

III. Галузь науки, з якої присуджуються наукові ступені: біологічні науки.

ПАСПОРТ СПЕЦІАЛЬНОСТІ

03.00.33 – Біомеханіка

(біологічні науки)

Група спеціальностей – 03 – біологічні науки

I. Формула спеціальності:

Біомеханіка – наука, котра вивчає на основі ідей та методів механіки властивості біологічних об'єктів (м'язових і кісткових тканин), закономірності їх адаптації до навколишнього середовища, поведінку та механічні рухи в них на всіх рівнях організації та в різних станах, включаючи періоди розвитку й старіння, а також при патологіях. Біомеханіка використовується для медичної діагностики, створення замінників тканин і органів, для розроблення методів впливу на процеси в живих організмах, для пізнання рухових можливостей людини, для захисту людини від шкідливих впливів навколишнього середовища під час її функціонування в екстремальних умовах.

II. Основі напрямки досліджень:

  • Вивчення структури клітин, біологічних рідин, м'яких і твердих тканин (біореологія), окремих органів і систем.

  • Вивчення біологічних механізмів руху клітини та субклітинних структур (мембран, цитоплазми тощо), включаючи мітотичні рухи, фагоцитоз, везикулярний транспорт.

  • Вивчення біологічних процесів, які забезпечують природні локомоції людини й тварин (плавання, політ, наземні пересування), а також маніпуляційні рухи людини;

  • Вивчення механізмів і проявів управління (регуляції) в біологічних системах. Вивчення психомоторики та закономірностей формування в людини й тварин складних рухових навичок та заданих моделей руху й рухових дій.

  • Вивчення різних проявів рухової активності та здібностей людини до розв'язання складних рухових завдань в екстремальних умовах (в орбітальних польотах, у відкритому космосі, в стратосфері, під водою, в умовах наднизьких і надвисоких температур). Визначення сумісності штучних органів та тканин людини.

Додаток в

Зразок оформлення титульного аркуша курсової роботи

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені ІВАНА ОГІЄНКА

Природничий факультет

Кафедра біології та методики її викладання

КУРСОВА РОБОТА

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]