Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otsinka_zastavi_metodmateriali / оцінка студент / Зв т про оц нку предмета застави.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.96 Mб
Скачать

2. Функціональне призначення; поточне використання.

Порівняння дозволеного законодавством та фізично можливого використання об'єкту оцінки та об'єктів аналогів. У даному випадку Оцінювач звертає увагу на доцільність використання об'єкту як на дату оцінки (поточне використання). Також поправки вносяться в випадку можливості різнопрофільного використання (дозволенного та можливого); враховується придатність об'єктів до негайного використання (чи потрібне проведення «перепрофілювання»). В випадку даної роботи, поправки вносились в випадку аналогів №№4, 5 – більша функціональність приміщень в порівнянні з об'єктом оцінки.

3. Місце розташування.

Наведені нижче підрозділи можуть характеризувати об'єкт оцінки як позитивно, так і негативно. Поправки необхідні, коли характеристики порівнювальних об'єктів (аналогів) по даному фактору відрізняються від оцінюваного об'єкта.

При аналізі місцерозташування враховуються:

  • Розміщення в населеному пункті. В даному випадку враховуються статус міст, сіл, селищ міського типу (обласний центр, райцентр, центр сільської ради). Розташування аналогів вибирається згідно розташуванню об'єкту оцінки; якщо це неможливо, знаходяться аналоги в населених пунктах поблизу чи в подібних по статусу – це певним чином впливає на внесення коригувань, а звідси й на вартість. В випадку даної роботи, поправки не вносились (всі аналоги та об'єкт оцінки – м. Дніпропетровськ).

  • Розміщення за частинами містобудівної (будівної) цінності. Це можуть бути: центральна, серединна чи периферійна частини міста/села/селища. Для кожного об'єкту нерухомості це індивідуально – краще чи гірше певне розташування в частині будування; наприклад, для торгівельного об'єкту розташування на окраїні (периферійна частина) буде менш привабливе, ніж в центральній; а житловий об'єкт біля парку на периферії дорожче за той же будинок в промисловій зоні в серединній частині. У випадку даної роботи, поправки не вносились (всі аналоги та об'єкт оцінки знаходяться у центральній частині міста).

  • Розміщення в районі. Суттєва престижність району, наявна соціальна інфраструктура, оточуюча забудова, наявність побутових об'єктів, наявність місць відпочинку та інше. Важливе розташування об'єктів згідно червоних ліній вулиць чи посеред інших об'єктів забудови. У випадку даної роботи поправки вносились (аналоги №№2, 3 – гірший рівень інфраструктури); аналог №5 – кращій рівень інфраструктури та взагалі краще місцерозташування).

  • Економічне розташування. Враховує доцільність розташування об'єкту при визначеному використанні. Вплив мають такі фактори: наявність подібних об'єктів в районі, наявність профільних підприємств та інше. В випадку даної роботи поправки вносились в випадку аналогів №№ 2, 3 (менш вигідне розташування з економічної точки зору) та аналогів №№ 4 та 5, – відповідно, краще економічне розташування.

  • Транспортна та пішохідна доступності. Визначається рівень зазначених доступностей (низький, середній, високий) по можливості вільного під'їзду; як варіант по кількості доступного (в безпосередній близькості) транспорту (зупинок) як міського, так і міжміського; також важливим фактором є відстань до зупинок. Також пішохідна доступність (облаштованість, зручність). В випадку даної роботи поправки вносились (аналоги №№2, 3, 4, 5 відрізняються в кращий бік).

Соседние файлы в папке оцінка студент