Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otsinka_zastavi_metodmateriali / оцінка студент / Зв т про оц нку предмета застави.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.96 Mб
Скачать

4. Фізичні та будівельні характеристики.

У даному випадку враховуються: загальна площа; стан будівлі/будинку; будівельна характеристика будівлі/будинку. Внесення поправок обумовлено розбіжністю загальних площ, а також відмінностями у фізичних характеристиках.

Велику роль відіграють матеріали, які використані при будівництві, рік побудови (квадратний метр в новобудові має більшу вартість за рахунок використання нових технологій будівництва, використаних сучасних матеріалів, а також, наприклад цегляні будівлі дорожчі аналогічних панельних).

  • Загальна площа. За інших рівних умов, вартість продажу одного квадратного метру об'єктів з значною (великою) внутрішньою площею нижче, ніж менших, оскільки попит на об'єкти з меншою площею значно більше. У випадку даної роботи поправки вносились в випадку всіх аналогів (дешевша вартість квадратного метру).

  • Стан будівлі. Визначаються недоліки та пошкодження матеріалів будівництва, зовнішнього вигляду будівлі. Встановлюється можливість експлуатації. Поправки вносились в випадку аналогів №№1, 2, 3 (кращій стан будівлі) та в випадку аналогів №4 (гірший стан).

  • Будівельна характеристика будівлі. Переліковуються матеріали, використані при будівництві (фундаменту, стін, покрівлі, вікон, вхідних дверей). Поправки вносились в випадку аналогу №4 за гіршої будівельної характеристики.

5. Зручності; оздоблювальні роботи.

Поправки вносяться згідно наявності тих чи інших зручностей, комунікацій та рівня оздоблювальних робіт. Чим сучасніші матеріали, тим більший вплив на зростання вартості об'єкта оцінки.

До даного фактору відносяться:

  • Інженерні комунікації, санітарно технічні та електротехнічні пристрої.

  • наявність електропостачання; електротехнічні прилади (включають: наявність електропостачання, електричних вимикачів, наявність лічильників на комунікації);

  • наявність водопостачання;

  • каналізація (це може бути центральна каналізація чи вигрібна яма).

  • система опалення/теплопостачання (встановлюється централізоване чи автономне опалення, наявність джерела теплопостачання). В даному випадку поправки не вносились;

  • наявність телефонізації;

  • наявність газопостачання. В даному випадку поправки вносились для аналогів №№1, 2, 3, 5 (наявність газопостачання, аналог №4 та об'єкт оцінки – відсутність);

  • наявність санітарно-технічних приладів, а також до яких моделей виробництва.

  • додатково – наявність охоронних приладів, кондиціювання. В даній роботі поправки вносились для аналогів №№1, з, 4, 5 – наявність сигналізації, в аналогу №2 та об'єкта оцінки відсутність.

  • Рівень та стан оздоблювальних робіт; тобто визначаються матеріали внутрішнього оздоблення, рівень та стан згідно виявленим пошкодженням оздоблювальних робіт та недоліків матеріалів. Це порівнюється з рівнем та станом оздоблювальних робіт в об'єктах -аналогах. У даному випадку поправки вносились для аналогів №№1, 5 (кращій стан, у аналогу №5 – до того ж кращій рівень); аналогів №№2, з (гірший рівень, фактично відсутні).

Соседние файлы в папке оцінка студент