Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
41
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
336.9 Кб
Скачать

2.5.2. Перелік завдань та форми організації самостійної роботи студентів при вивченні теоретичного матеріалу дисципліни.

Самостійна робота студентів полягає у вивченні та опрацюванні відповідні літератури, законодавчих та нормативних документів, виконанні навчальних завдань. Більшість тем, по яких за навчальним планом передбачається самостійна робота, включені до лекційного курсу, і за цими темами заплановані практичні заняття для закріплення отриманих знань. Отже, в ході самостійної роботи за такими темами студенту необхідно опрацювати прослуханий лекційний матеріал, опрацювати додатково рекомендовану літературу і виконання навчальні завдання за вказівкою викладача з метою розширення і поглиблення знань. Навчальні завдання виконуються у письмовій формі і подаються на перевірку викладачу в установлений строк. Результати роботи з літературою, законодавчими та нормативними документами оформлюються у вигляді реферату за однією з запропонованих тем на вибір студента.

Вимоги до виконання реферату

З М І С Т

        1. Обґрунтувати необхідність наукової розробки обраної теми.

        2. Визначити проблемний аспект обраної теми.

        3. Показати, як обрана тема розроблена в науковій літературі і якими нормативними документами регламентується питання, що розглядається.

        4. Зробити аналіз статистичного матеріалу з обраної теми (якщо це доцільно і можливо).

        5. Здійснити критичний аналіз опрацьованої літератури і законодавства.

        6. Сформулювати питання, що потребують удосконалення й запропонувати рекомендації з цього приводу.

О Ф О Р М Л Е Н Н Я

          1. Титульний лист (згідно з додатком).

          2. Загальний обсяг роботи 10-12 сторінок (шрифт: TimesNewRoman, розмір 14, інтервал - 1.5).

          3. Текст повинен містити посилання на опрацьовані джерела.

          4. Висновки виділити окремо.

          5. Обов’язково навести список використаної літератури.

За деякими темами лекції та практичні заняття навчальним планом не передбачені. Отже, в ході самостійної роботи студенту необхідно за допомогою рекомендованої літератури вивчити весь матеріал, передбачений програмою курсу по відповідній темі, виконати навчальні завдання. За такими темами проводяться наступні форми контролю:

1) усне опитування в ході проведення колоквіуму;

2) написання контрольних робіт (питання по темах, запланованих для самостійного вивчення, включені до завдань для перевірки знань студентів - модуль 1; модуль 2.

3) написання рефератів за однією із запропонованих тем на вибір студента.

2.5.3. Завдання для виконання на базах практики

1. Індивідуальне завдання по темі. „Організація податкового рахівництва на підприємстві”

1. Розглянути структуру підрозділів підприємства, що займаються податковим обліком, складанням податкової звітності, управлінням податковими потоками та оптимізацією оподаткування за місцем проходження практики і відобразити її в схематичній формі.

2. Вивчити функції окремих підрозділів у секторі управління оподаткуванням на підприємстві, дослідити питання оптимізації розмежування функцій з метою запобігання їх дублювання і підвищення ефективності роботи кожного підрозділу.

3. Проаналізувати (не менше ніж за 3 роки) статистичні дані, що характеризують різні сторони податкової діяльності підприємства, а саме:

а) динаміку сплачених податків (у розрізі окремих видів) у порівняні з основними показниками фінансово-господарської діяльності страхової компанії;

б) податкове навантаження на страхову компанію;

в) отримані вигоди від законної оптимізації податкових платежів.

4. Охарактеризувати систему податкового обліку в страховій компанії.

Соседние файлы в папке Normative_discipline