Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
41
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
336.9 Кб
Скачать

2.6. Система поточного і підсумкового контролю якості знань студентів з дисципліни.

2.6.1. Порядок поточного контролю та критерії оцінювання знань студентів з дисципліни

Загальна підсумкова оцінка з дисципліни складається з суми балів за результатами поточного контролю знань та за виконання завдань, що виносяться на іспит (за умови, що студент набрав 30 балів і вище).

Для студентів денної та вечірньої форми навчанняпоточний контроль здійснюється шляхом перевірки виконання 2-х письмових контрольних робіт.

Письмова контрольна робота (модуль 1) включає 6 теоретичних і 8 тестових питань Кожне теоретичне завдання оцінюється в один бал, а тестове – 0,5 бала. Максимальна оцінка за виконання письмової контрольної роботи складає 10 балів.

Письмова контрольна робота (модуль 2) включає 1 теоретичне питання і 3 ситуаційні задачі. Кожне завдання оцінюється в 2,5 бала. Максимальна оцінка за виконання письмової контрольної роботи складає 10 балів.

Реферат оцінюються в діапазоні від 1 до 10 балів, виходячи з такого розподілу балів за встановленими вимогами:

1.Обґрунтувати необхідність наукової розробки обраної теми.

1

2.Визначити проблемний аспект обраної теми.

1

3.Показати, як обрана тема розроблена в науковій літературі і якими нормативними документами регламентується питання, що розглядається.

2

4.Зробити аналіз статистичного матеріалу з обраної теми (якщо це доцільно і можливо).

2

5.Здійснити критичний аналіз опрацьованої літератури і законодавства.

2

6.Сформулювати питання, що потребують удосконалення й запропонувати рекомендації з цього приводу.

2

Разом

10

Індивідуальне завдання оцінюється в діапазоні від 1 до 20 балів. Виконання завдання – від 1 до 15 балів, презентація - від 1 до 5 балів.

Для студентів заочної форми навчанняпоточний контроль здійснюється шляхом проведення тестового контролю (10 тестових завдань по 5 балів кожне).

2.6.2. Порядок підсумкового контролю знань

На іспит (для всіх форм навчання)виноситься 5 завдань: 2теоретичні питання і 3 ситуаційні задачі. Кожне завдання оцінюється за шкалою від 2 до 5 балів. Для переведення результатів екзамену до 100-бальної шкали, набрані бали множаться на 2 (крім незадовільної оцінки).

Результати іспиту оцінюються в діапазоні від 0 до 50 балів (включно). В разі коли відповіді студента оцінені менше ніж в 30 балів, він отримує незадовільну оцінку (тобто 0) балів, і загальна підсумкова оцінка включає лише результати поточного контролю.

Студенти, які набрали за результатами поточного і підсумкового контролю від 30 до 59 балів (з врахуванням 30 і більше балів, що студент набрав на іспиті), після належної підготовки мають право повторно складати іспит за власною заявою).

Перескладання іспиту з дисципліни дозволяється двічі, але якщо студент не пересклав іспит двічі, то він зобов’язаний повторно вивчити дисципліну і знову скласти іспит (востаннє).

Студенти, які набрали за результатами поточного і підсумкового контролю від 0 до 29 балів (якщо на іспиті студент набрав менше 30 балів, то результати підсумкового контролю не враховуються) зобов’язані написати заяву на повторне вивчення дисципліни на різних формах навчання.

Переведення даних 100-бальної шкали оцінювання в 4-бальну та шкалу за системою ECTS здійснюється у такому порядку.

Оцінка за шкалою

ECTS

Оцінка за бальною шкалою, що використовується в КНЕУ

Оцінка за національною шкалою

A

90-100

5(відмінно)

B

80-89

4 (добре)

4 (добре)

C

70-79

D

66-69

3 (задовільно)

E

60-65

FX

21-59

2 (незадовільно) з можливістю повторного складання

F

0-20

2 (незадовільно) з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

Соседние файлы в папке Normative_discipline