Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Модуль 1 Підприємництво.doc
Скачиваний:
60
Добавлен:
30.05.2015
Размер:
901.63 Кб
Скачать

4. Зовнішньоекономічна діяльність Товариства

4.1.Товариство самостійно здійснює зовнішньоекономічну діяльність згідно із чинним законодавством.

    1. Предметом зовнішньоекономічної діяльності Товариства є:

- експорт та імпорт послуг, товарів та капіталів;

- надання іноземним юридичним та фізичним особам послуг, що становлять предмет діяльності Товариства;

- представлення інтересів іноземних юридичних та фізичних осіб на території країни, представлення інтересів юридичних та фізичних осіб України за її межами;

- спільна підприємницька діяльність з іноземними підприємствами та організаціями і проведення з ними спільних господарських операцій на території України та за її межами;

- валютні відрахування до бюджету провадяться у порядку і розмірах, передбачених чинним законодавством. Інші вилучення валютних коштів Товариства забороняються. Товариство на свій розсуд використовує належну йому частку валютної виручки;

- товариство експортує продукцію (послуги) власного виробництва, своїх філій, представництв та дочірніх підприємств, а також продукцію та послуги, що вироблені іншими підприємствами.

    1. Товариство імпортує товари (послуги) та інші матеріали для забезпечення власної діяльності, інше майно, а також товари народного споживання, сільськогосподарську та іншу техніку тощо.

    2. Товариство згідно із чинним законодавством України імпортує товари, матеріали, сировину, обладнання, техніку тощо для реалізації за національну та вільноконвертовану валюту населенню та підприємствам (організаціям).

    3. У випадках, передбачених діючим законодавством, Товариство отримує ліцензії на здійснення окремих угод за затвердженою номенклатурою товарів продукції, послуг.

    4. Товариство має право одержувати кредити від зарубіжних кредиторів. При цьому валюта зараховується на баланс Товариства і використовується ним самостійно. Держава не несе відповідальності по одержаних Товариством кредитах.

5. Статутний фонд товариства

5.1. Статутний фонд Товариства становить 124 074,75 грн.

5.2. Статутний фонд Товариства поділений на 496299 простих іменних акцій номінальною вартістю 0,25 грн кожна.

5.3. Товариство має право змінювати (збільшувати або зменшувати) розмір статутного фонду.

5.4. Розмір статутного фонду після повної оплати усіх раніше випущених акцій може бути збільшений шляхом:

  • випуску нових акцій;

  • обміну облігацій на акції;

  • збільшення номінальної вартості випущених акцій.

5.5. Рішення про збільшення статутного фонду приймається вищим органом Товариства, а у випадку збільшення статутного фонду не більше ніж на 1/3 розміру статутного фонду – правлінням товариства.

6. Майно та фінансова діяльність товариства

    1. Майно Товариства становлять основні фонди та оборотні засоби, а також інші цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі Товариства.

    2. Товариство є власником:

  • майна, переданого йому засновниками у власність;

  • одержаних Товариством доходів;

  • майна, набутого ним на підставах, не заборонених чинним законодавством.

Ризик випадкової загибелі або пошкодження майна, що є власністю товариства, несе Товариство.

    1. Товариство самостійно визначає напрями використання чистого прибутку, що залишається після внесення платежів, установлених чинним законодавством. Відрахування до бюджету провадяться у порядку і розмірах, передбачених чинним законодавством.

    2. Товариство не відповідає по зобов'язаннях держави і Учасників, а держава не відповідає по зобов'язаннях Товариства. У випадку, якщо належного товариству майна не вистачає для покриття боргів і немає можливості для фінансового оздоровлення, Товариство може бути визнано банкрутом за рішенням суду або арбітражного суду.

    3. У разі ліквідації (реорганізації) Учасника як юридичної особи його майнові права переходять до правонаступників.