Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Модуль 1 Підприємництво.doc
Скачиваний:
60
Добавлен:
30.05.2015
Размер:
901.63 Кб
Скачать

3. Членство в квм

3.1. Ветеринарний кооператив самостійно встановлює чисельність членів.

3.2. Членами КВМ можуть бути ветеринарні лікарі і фельдшери, що мають вищу і середню освіту, беруть особисту трудову участь у діяльності кооперативу.

3.3. Для вступу в члени КВМ подається заява з додатком документа про ветеринарну освіту.

3.4. Члену КВМ видається членська книжка.

3.5. Припинення членства в КВМ можливо у разі виходу з кооперативу, виплати вартості пайового внеску, передачі пайового внеску іншим членам у випадках смерті і виключення з КВМ.

4. Майно квм

4.1. Джерелом формування майна КВМ є власні і позикові засоби. Власні засоби створюються за рахунок пайових внесків і доходів від діяльності кооперативу.

4.2. Пайові внески членів КВМ: обов'язкові в розмірі 10 тис. грн і додаткові – 5 тис. грн; 25 % обов'язкового паю вноситься в момент державної реєстрації кооперативу, інша частина – протягом 1 року.

4.3. Майно кооперативу складається з основних і обігових коштів, а також інших матеріальних цінностей і фінансових ресурсів. Кооператив здійснює право володіння, користування і розпорядження своїм майном.

4.5. Обігові кошти цілком знаходяться в розпорядженні КВМ і вилученню не підлягають. Кооператив зобов'язаний забезпечити збереженість, раціональне використання і прискорення оборотності обігових коштів.

4.6. Фонд оплати праці використовується на виплату заробітної плати членам КВМ і найманим робітникам залежно від трудового внеску кожного відповідно до коефіцієнта трудової участі з урахуванням кваліфікації.

4.7. Члени КВМ та інші громадяни за заподіяний кооперативу збиток несуть матеріальну відповідальність у порядку і розмірах, установлених законодавством.

4.8. Резервний фонд КВМ створюється за рахунок 10 % пайових внесків членів кооперативу і використовується для поповнення обігових коштів.

4.9. КВМ відповідає своїм майном за своїми обов'язками і не відповідає за зобов'язаннями його членів.

4.10. Члени КВМ зобов'язані протягом 3-х міс. після затвердження бухгалтерського балансу покрити збитки за рахунок резервного чи фонду пайових внесків.

5. Виробнича діяльність квм

5.1. Головною формою планування й організації роботи КВМ є бізнес-план, що розробляється і затверджується ним самостійно. КВМ організує ефективну роботу кожного члена і домагається підвищення добробуту колективу. Заробітна плата кожного працівника визначається кінцевим результатом діяльності кооперативу, особистим трудовим внеском працівника і максимальним розміром не обмежується.

5.2. Діяльність КВМ здійснюється відповідно до ветеринарного законодавства України.

5.3. КВМ виконує ветеринарну роботу і надає послуги відповідно до договорів, що укладаються з власниками тварин, продуктів і сировини.

5.4. КВМ веде ветеринарний і бухгалтерський облік, складає ветеринарну і бухгалтерську звітність. Річний звіт і бухгалтерський баланс затверджуються загальними зборами і представляються в податкові органи й органи державної статистики.

6. Соціальна діяльність

6.1. КВМ вносить у Фонд соціального страхування, Пенсійний фонд, Державний фонд зайнятості, фонди обов'язкового медичного страхування відрахування від своїх доходів відповідно до чинного законодавства України.