Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
40
Добавлен:
07.06.2015
Размер:
645.63 Кб
Скачать

6.2 Ключові пункти аудиту

Для ефективності аудиту впровадження даної настанови використовувана інформація повинна бути заснована на даних, зібраних за стандартною методикою. Зрозуміло, що через прогалини у наявних даних можуть виникнути труднощі при реалізації даної настанови на практиці і аудиті. Рекомендується, щоб національні інформаційні системи, які діють в даний час, використовувалися для забезпечення відповідних діагностичних кодів для функціональної диспепсії, досліджень і лікування. Використання автономних систем не схвалюється, оскільки вони вимагають подвійного введення даних. Аудит може проводитися на трьох рівнях: національному, регіональному/місцевому рівні та на рівні лікарської практики. Далі представлені рекомендовані області для проведення аудиту:

національний рівень

  • використання міжнародної класифікації стадійності раку верхніх відділів шлунково-кишкового тракту;

  • використання єдиної форми направлення на лікування;

  • використання в процесі діагностики загальноприйнятих методик (забезпечення загальної доступності інвазивних (ендоскопія, швидкий уреазний тест, посів, гістологія) та неінвазивних (С-сечовинний дихальний тест, серологічні тести)).

регіональний або місцевий рівень

  • % пацієнтів, що проходять тест на наявність Н. pylori і лікування перед направленням у лікарню;

  • % пацієнтів, направлених на ендоскопію шлунково-кишкового тракту, у віці молодше 55 років без наявності тривожних ознак;

  • % пацієнтів, що проходять ендоскопію верхніх відділів шлунково-кишкового тракту у віці молодше 55 років з наявністю тривожних ознак;

  • % пацієнтів, які були госпіталізовані з ускладненнями виразкової хвороби (перфорації, пенетрації, виразкові кровотечі) і які раніше лікувалися з приводу диспепсії;

  • % пацієнтів, які були госпіталізовані з ускладненнями виразкової хвороби (перфорації, пенетрації, виразкові кровотечі) і які раніше не лікувалися з приводу диспепсії;

  • % пацієнтів, що звернулися повторно з відновленням симптоматики диспепсії;

  • % пацієнтів, що страждають функціональною диспепсією, які отримали «ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ ПАЦІЄНТА»;

  • % пацієнтів з диспептичними скаргами, яким була діагностована виразкова хвороба;

  • % пацієнтів, з виразковою хворобою, які успішно пройшли ерадикацію інфекції H. Pylori препаратами першої лінії;

  • % пацієнтів, з виразковою хворобою, до яких було застосовано лікування по ерадикації другої і третьої лінії із-за резистентності інфекції до антибіотиків.

рівень лікарської практики

  • призначення терапії, спрямованої на пригнічення кислотності, при функціональній диспепсії;

  • показник ефективності проведення первинної ерадикації Н. pylori;

  • число пацієнтів, стосовно яких був застосований діагностичний код функціональної диспепсії;

  • число пацієнтів, щодо яких були застосовані діагностичні коди органічної диспепсії (виразкова хвороба шлунка, дванадцятипалої кишки, ерозії та ін.).

Наступні області, які потребують подальшого дослідження, перераховані в порядку пріоритетності:

Порівняльне дослідження патологічного ступеня і симптомів раку верхніх відділів шлунково-кишкового тракту до і після реалізації на практиці цього посібника. Це необхідно для того, щоб продемонструвати, що рак на ранній стадії, який піддається лікуванню, підлягає обстеженню при лікуванні пацієнтів у віці молодше 55 років, які звернулися до лікаря з причини недавнього прояву неускладненої диспепсії, у разі, якщо ендоскопія не була виконана. При проведенні дослідження визначення «недавній прояв» має бути уточнено.

Ефективність та безпека стратегії, що передбачає тестування та лікування, в порівнянні з проведенням ендоскопії верхніх відділів шлунково-кишкового тракту при лікуванні пацієнтів у віці молодше 55 років, що звернулися до лікаря з причини недавнього прояву неускладненої диспепсії.

Лікування функціональної диспепсії за допомогою контролю та організації здорового способу життя пацієнта, його навчання, психологічного та фармакологічного втручання.

Визначення віку, пов'язаного з ризиком розвитку раку верхніх відділів шлунково-кишкового тракту, у зв'язку з проявом диспепсії на фоні однієї з відомих тривожних ознак.

Дослідження економіки охорони здоров'я, метою якого є вивчення можливого взаємозв'язку між середньою і довгостроковою економією при скороченні ендоскопічних досліджень та препаратів для лікування симптомів диспепсії, з одного боку, і тимчасовим збільшенням робочого навантаження і витрат, пов'язаних з виконанням тестів на наявність Н.pylori і закупівлею препаратів, необхідних для проведення антигелікобактерної ерадикації.

Дослідження, метою якого є вивчення вірогідності розвитку небажаних дій у зв'язку з широким застосуванням антибактеріальної терапії та ерадикаційної антигелікобактерної терапії.

Соседние файлы в папке Prikaz 600_2012