Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
moy_kursak_peredelat_2 (1).docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
152.23 Кб
Скачать

1.1.2 Продуктовий аналіз

Перехід ЗЕД на процесне управління дозволяє за допомогою організації і управління діловими процесами досягти цілей ЗЕД:

- використовуючи різні моделі управління, управляти ефективністю кризисних процесів, в яких беруть частку різні суб'єкти діяльності;

- аналізувати ефективність процесів ЗЕД: визначати набір контрольних показників процесів ЗЕД, прив'язаних до точок робочого процесу; виробляти індивідуальний розподіл показників і інформації (кому, що, коли, в якій послідовності); представляти інформацію в різних аспектах, наприклад, в розрізі країн; організовувати збір даних і інформаційних потоків при обмежених пропускних каналах зв'язку;

- оцінити численність поглядів на ефективність (процеси і суб'єкти системи ЗЕД, організаційна структура).

Процесне управління забезпечує: скорочення накладних витрат на управління; контроль ЗЕД (оперативне віддзеркалення стану процесів ЗЕД), орієнтований на кінцевий результат; своєчасне виявлення потенційних загроз (внутрішніх і зовнішніх), недоліків і перепроектування робочих процесів ЗЕД з метою пошуку оптимальної послідовності операцій, що ведуть до поліпшення економічних показників.

Для підприємства перш за все важлива не проста оцінка ефективності ЗЕД, експорту (як співвідношення результатів і витрат на ЗЕД). Першоряднім є виявлення шляхів підвищення ефективності ЗЕД і активне їх використовування, відстежування динаміки ефективності, ліквідації неефективних операцій і т.д.

Продукт є основним джерелом конкурентної переваги. Але оскільки клієнт купує блага, а не технічні характеристики, то стає необхідним описувати продукт з маркетингової точки зору.

Техніка проведення даного аналізу називається FAB – аналіз – тобто переведення властивостей в блага (споживчу цінність). Проведемо FAB - аналіз продукції ТДВ «ПЕМЗ ім. К. Маркса» в таблиці 1.2.

Таблиця 1.2

FAB – аналіз

Характеристики (F)

(технічні властивості,

оформлення)

«Що продукт із себе являє?»

Переваги (А) для покупців (збутових посередників або кінцевих споживачів) «Які функції ця характеристика виконує?»

Благо (В)

(Цінність)

«Що ця функція означає для клієнта?»

1

2

3

Електродвигуни трьохфазні асинхронні вибухозахищені з коротко замкнутим ротором серії 3В (3ВР) 132, -160, -180, -200, -225

Двигуни призначенні для приводу різних машин та механізмів.

Використовуються в вибухонебезпечних виробництвах вугільної, сланцевої, нафтопереробної, газової та інших галузей промисловості.

Електродвигуни трьохфазні асинхронні вибухозахищені з контактними кільцями серії ВАОК-315 -355, -450

Двигуни призначені для забезпечення роботи (із зниженою частотою обертання) стаціонарних машин і механізмів.

Використовуються в шахтах, небезпечних по газу і пилу, а також у вибухонебезпечних приміщеннях всіх класів і зовнішніх установках, де можуть утворюватися вибухонебезпечні суміші газів, пари або пил з повітрям, віднесений по вибухонебезпеці до категорії llА і групам займистості Т1, Т2, Т3, Т4.

Електродвигуни трьохфазні асинхронні вибухозахищені з короткозамкнутим ротором серії Врк280

Електродвигуни призначені для забезпечення роботи стаціонарних машин і механізмів.

Використовуються в шахтах, небезпечних по газу і пилу.

1

2

3

Електродвигуни асинхронні крани з контактними кільцями типу Дакр-315М8 і Дакр-355М8

Електродвигуни призначені для роботи стаціонарних машин і механізмів.

Використовуються в морських портах.

Електродвигун трьохфазний асинхронний з короткозамкнутим ротором вибухозахищений 5ЕДКОФР250

Двигуни призначені для роботи як привід комбайнів здобичі КДР-5, КДР-6.

Використовуються в гірничорудній промисловості за невибухонебезпечних умов експлуатації.

Електродвигун трьохфазний асинхронний з короткозамкнутим ротором вибухозахищений

ЕКВ 5-200-2

Електродвигун призначений для приводу комбайна 2КШ3 і інших механізмів.

Вживається у вугільних і сланцевих шахтах, небезпечних по газу (метан) і вугільному пилу.


Продукція ТДВ «ПЕМЗ ім. К. Маркса» конкурентоспроможна на міжнародному ринку. Про це свідчить те, що продукцію поставляють на зовнішній ринок більшості зарубіжних країн.

За результатами продуктового аналізу визначено, що основним продуктом,котрий є джерелом конкурентних переваг є електродвигун трьохвазний асинхронний вибухозахищений з коротко замкнутим ротором серії 3В (3ВР) 132,-160,-180,-200,-225.

1.2 Аналіз зовнішнього середовища ТДВ «ПЕМЗ ім. К.Маркса»

1.2.1 Країни зовнішнього середовища

Зовнішнє середовище підприємства є джерелом, що живить організацію ресурсами, необхідними для підтримки її внутрішнього потенціалу на належному рівні. Щоб забезпечити підприємству довготривале стійке існування необхідно мати в своєму розпорядженні інформацію про чинники зовнішнього середовища і діяльності самого підприємства.

ТДВ «ПЕМЗ ім. К. Маркса» як і будь-яке підприємство знаходиться і функціонує в середовищі постачальників і покупців. Підприємство знаходиться в стані постійного обміну з зовнішнім середовищем, забезпечуючи тим самим собі можливість виживання. Зовнішнє середовище розглядається як сукупність двох щодо самостійних підсистем: макрооточення і мікрооточення.

Макрооточення створює загальні умови середовища перебування підприємства. Макрооточення містить у собі наступні компоненти: економічний, політичний, соціальний, технологічний.

Вивчаючи і пророкуючи ці фактори, підприємство зможе використовувати їх у власних цілях чи справлятися з їхніми негативними наслідками. Наприклад, формувати фінансову політику виходячи з прогнозів темпів інфляції, використовувати гнучкі методи взаємозаліків постачальниками і споживачами й ін.

Поведінку зовнішнього середовища зручно аналізувати і відповідно проектувати майбутню стратегію організації, якщо адекватно оцінити дію на організацію комплексу, що складається як мінімум з чотирьох типів чинників макросередовища: соціальні (С), технологічні (Т), економічні (Е), політичні (П). Початкові букви назв цих чинників і склали абревіатуру даного методу аналізу зовнішнього оточення організації – STEP- (СТЕП-аналіз), або PEST-аналіз.

P – Political – політичні/правові чинники – політичні ризики, торгові бар’єри, мита, нетарифні бар’єри, стандарти, ліцензійні вимоги, закон про захист споживачів;

E – Economic – економічні чинники – динаміка товарообігу з Україною, ВНП на душу населення, платіжного балансу, купівельні здатності, обмінних курсів валют, процентних ставок, інфляції;

S – Social/cultural – соціальні і культурні чинники – демографічні (тенденції розвитку населення), культурні профілі і цінності, що визначають культурні відмінності (культурна дистанція між «нами» і «ними»), ділова практика;

T – Technological – технологічні чинники – які технологічні зміни відбуваються, як вони впливають на промисловість.

Проведемо PEST-аналіз ринку Росії( таблиці 1.3).

Таблиця 1.3

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]