Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
moy_kursak_peredelat_2 (1).docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
152.23 Кб
Скачать

1.2.3 Канали збуту

Пошук клієнтів здійснюється через мережу Internet, де логісти залишають свої повідомлення про завантаження, та за допомогою мас-медіа, а саме рекламних оголошень у регіональних газетах.

Згідно угод зі своїми клієнтами й партнерами розробляються договори на відвантаження продукції й виписується накладна й рахунок на оплату, а також підписуються контракти (рис. 1.1).

Існує оперативний план, у якому зазначені зведені норми (разові поставки), по яких працюють менеджери бюро збуту відділу зовнішньоекономічної діяльності.

Робота в основному проводиться у такий спосіб: ведеться пошук споживачів чи приймаються заявки від постійних клієнтів (замовників). З ними укладаються договори на поставку продукції або виконання певних видів робіт У договорі встановлюються ціни, строки поставок та якість продукції. В основному замовлення оплачуються за гроші; підприємство заключає контракти на умовах 100%- ї предоплати.

Пошук клієнтів через Інтернет

Клієнти

Фірма

Продукція

Збут продукції

Рис.1.1- Канали збуту

Підприємство використовує прямі канали збуту продукції, тому що у більшості випадків працює із постійними споживачами своїх товарів, а дохід від роботи з новими клієнтами не на стільки великий, щоб окупити витрати на використання посередників.

    1. Swot - аналіз тдв «пемз ім. К.Маркса»

Для того щоб одержати ясну оцінку сил підприємства і ситуації на ринку, існує SWOT-аналіз. SWOT-аналіз - це визначення сильних і слабких сторін підприємства, а також можливостей і погроз, що виходять з його внутрішнього середовища.

Сильні сторони підприємства — те, в чому воно досягло успіху або якась особливість, що надає йому додаткові можливості. Сила може полягати в досвіді, що є у нього, доступі до унікальних ресурсів, наявності передової технології і сучасного устаткування, високій кваліфікації персоналу, високій якості продукції, що випускається , популярності торгової марки і тому подібне.

Слабкі сторони підприємства — це відсутність чогось важливого для функціонування підприємства або те, що вам поки не вдається в порівнянні з іншими компаніями і ставить вас в несприятливе положення. Як приклад слабких сторін можна привести дуже вузький асортимент товарів, що випускаються, погану репутацію компанії на ринку, недолік фінансування, низький рівень сервісу і тому подібне.

Ринкові можливості — це сприятливі обставини, які підприємство може використовувати для отримання переваги. Як приклад ринкових можливостей можна привести погіршення позицій конкурентів, різке зростання попиту, появу нових технологій виробництва вашої продукції, зростання рівня доходів населення і тому подібне Слід зазначити, що можливостями з погляду SWOT - аналізу є не всі можливості, які існують на ринку, а тільки ті, які може використовувати підприємство.

Ринкові погрози — події, настання яких може надати несприятливу дію на підприємство. Приклади ринкових погроз: вихід на ринок нових конкурентів, зростання податків, зміна смаків покупців, зниження народжуваності і тому подібне.

Необхідно звернути увагу: один і той же чинник для різних підприємств може бути як загрозою, так і можливістю.

Проведемо SWOT – аналіз діяльності ТДВ «ПЕМЗ ім. К.Маркса».

Таблиця 1.4

SWOT-аналіз

Сильні сторони (Strengths)

Ринкові можливості (Opportunіtіes)

- світове визнання та відома назва;

- наявний досвід;

- доступ до унікальних ресурсів;

- наявність передової технології і сучасного устаткування, високої кваліфікації персоналу;

- підвищення якості продукції,

що випускається;

- різноманітний асортимент

- невелика кількість достатньо сильних конкурентів;

- нові види продукції;

- сформований імідж у споживачів продукції;

- поява нових технологій виробництва продукції;

- ріст рівня доходів населення.

1

2

продукції;

- задоволеність клієнтів;

- гарні ділові зв'язки зі споживачами продукції і постачальниками матеріалів і комплектуючих;

- зручне місце розташування підприємства.

- конкуренти залежать від нашого виробництва;

Слабкі сторони (Weaknesses)

Ринкові погрози (Threats)

- велика чисельність персоналу, що утруднює керування ним;

- відсутність служби міжнародного маркетингу, а наявність відділу ЗЕЗ.

- залежність від імпорту сировини

- немає вітчизняної бази по виготовленню передових технологій у цій галузі

- зміна податкового законодавства;

- часта зміна правління країною ;

- непередбачуваність розвитку сильних сторін конкурентів;

- зміна влади

Можна зробити висновок що підприємство має більше сильних сторін ніж слабких, небезпек не дуже багато, тому підприємство може виробляти та продавати свою продукцію на ринок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]