Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
moy_kursak_peredelat_2 (1).docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
152.23 Кб
Скачать

1.4.3 Реалізація та координація виходу на зовнішній ринок

Оскільки на сьогодні ТДВ «ПЕМЗ ім. К.Маркса» вже тривалий час діє на зовнішніх ринках, і головною метою на даному етапі розвитку підприємства є збереження своїх позицій на світовому ринку та збільшення об'єму продажів, особливу увагу треба звернути на стимулювання збуту.

Тобто необхідно впровадити низку заходів щодо стимулювання збуту.

По-перше, вивчення ефективності раніше проведених заходів й подача рекомендації з найбільш підходящих стимулів. По-друге, перегляд ціноутворення та надання знижок. Можливість надання тимчасових знижок всім клієнтам підприємства в періоди дії цих знижок. Це дає можливість знизити ціну, а отже отримати додаткові кошти.

Для того, щоб організувати і скоординувати вихід підприємства ТДВ «ПЕМЗ ім. К.Маркса» на новий зовнішній ринок, необхідно зробити такі види робіт:

Список робіт і їх черговість Таблиця 1.5

Попередня робота

Зміст даної роботи і черговість виконання

Протяжність

днів

-

А. Прийняття рішення про організацію відділу ЗЕД на підприємстві.

2

А

Б. Розрахунок бюджету і витрат на організацію даного відділу і організація.

2

Б

В. Проведення дослідження іноземних ринків.

5

Б

Г. Сегментація іноземного ринку.

2

Б

Д. Пошук нових клієнтів і партнерів.

1

2

4

5

В

А Б К

1

2

7

3

8

2 1 1

2

1 И

Д 2

5

6

Ж

1

Рис.1.2- Мережевий графік

Робота з такими клієнтами дає підприємству постійний дохід протягом тривалого часу, а так само упевненість у завтрашньому дні. Необхідно забезпечити постійну участь продукції підприємства товарної марки «ТЕЗА» у будівельних виставках та ярмарках.

РОЗДІЛ 2. ОРГАНІЗАЦІЯ КОНТРАКТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

2.1 Оцінка і страхування ризиків при здійсненні ЗЕД

Ризик можна визначити як небезпека потенційно можливої, імовірної втрати ресурсів, або втрати доходів у порівнянні з можливим, розрахованим на раціональне використання ресурсів у даному виді підприємницької діяльності.

Інакше кажучи, ризик є погроза того, що підприємство може понести втрати у вигляді додаткових витрат понад передбачених прогнозом, проектом, програмою його дій, або одержати доход нижче того, на який він розраховував.

Із ризиком підприємство ТДВ «ПЕМЗ ім. К.Маркса» зіштовхується завжди при рішенні як поточних, так і довгострокових завдань.

Видова різноманітність ризиків дуже велика - від пожеж і стихійних нещасть до міжнаціональних конфліктів, змін у законодавстві, регулюючих підприємницьку діяльність, і інфляційних коливань. До ризиків які охоплюють сферу міжнародних перевезень можна віднести такі:

- ризик псування або знищення продукції при транспортуванні;

- управлінські ризики;

- ризик країни;

- ризик невиконання зобов'язань субпідрядниками;

- ризик розрахунків;

- ризик митниці;

- валютний ризик.

Для більш точнішого визначення ризиків для ТДВ «ПЕМЗ ім. К.Маркса» використаємо їх якісну оцінку, а потім розробимо заходи щодо мінімізації трьох найбільш вагомих ризиків.

1. Визначимо важливі для нашого підприємства типи ризиків ЗЕД. У нашому випадку їх 10 (табл. 2.1).

2. Проведемо попередню оцінку значущості чинників ризику за допомогою методу експертних оцінок у 3 – бальній рейтинговій системі.

3. Розробимо заходи щодо страхування ключових ризиків.

Таблиця 2.1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]