Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Advokatura_Ukrayini_NMK.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
610.82 Кб
Скачать

Перелік тем семінарських занять Рекомендуються наступні теми семінарських занять:

1. Предмет, система і нормативно-правові джерела дисципліни «Адвокатура України», історичні аспекти становлення адвокатури.

2. Поняття адвокатури, її завдання, організаційні форми, види і принципи адвокатської діяльності

3. Адвокатське самоврядування

4. Етика адвокатської діяльності

5. Гарантії адвокатської діяльності

6. Адвокат у кримінальному судочинстві

7. Участь адвоката у цивільному судочинстві

8. Участь адвоката у господарському і адміністративному судочинстві

Самостійна робота

Основними завданнями самостійної роботи студентів є підготовка і виконання поточних семінарських занять, а також самостійне вивчення окремих тем під керівництвом викладача.

Інформаційно-методичним забезпеченням самостійної роботи студентів слугує перелік питань для самостійної підготовки, що передбачені планами семінарських занять, а також список літератури до теми.

Загальною методичною вимогою вивчення дисципліни є вироблення особистісно-практичного відношення студентів до проблем адвокатської діяльності в правозастосовній практиці на основі осмислення навчальної і наукової літератури. Основною рекомендацією із самостійного одержання і поглиблення знань з дисципліни може слугувати опрацювання та критичне осмислення рекомендованої літератури, насамперед першоджерел, а також підготовка схем і порівняльних таблиць.

При вивченні діяльності адвокатури в Україні варто виробляти навички самостійного формулювання питань за підсумками опрацювання матеріалу, питань до можливих опонентів. Крім того, ефективним є вивчення дисципліни на основі аналізу типових і нестандартних проблемних ситуацій сфері адвокатської діяльності та їх осмислення.

З метою поглиблення вивчення дисципліни «Адвокатура України» та набуття навичок і вмінь самостійного аналізу та обґрунтування висновків у процесі вивчення дисципліни, студенти денної форми навчання готують наукові повідомлення, структурно-логічні схеми, виконують реферат, тема якого враховує специфіку профільної спрямованості. До кожної з проблем курсу пропонуються теми для підготовки рефератів. Реферат має засвідчити, що студент самостійно опрацював обрану проблему.

Самостійна та індивідуальна робота студентів покликана сприяти досягненню мети, яка поставлена перед навчальною дисципліною. Приступаючи до самостійної роботи, студент має усвідомити мету дисципліни та ті завдання, які стоять перед ним.

Завдання для самостійної роботи спрямовані на закріплення навчального матеріалу. Їх виконання передбачає засвоєння основного змісту тем дисципліни. Разом з тим, виконання таких завдань потребує творчого підходу з боку студента, вміння самому ставити додаткові питання та давати на них відповіді, оцінювати результати власної роботи та порівнювати їх з іншими, аналізувати типові і нестандартні ситуацій.

Оцінка якості засвоєння навчальної дисципліни «Адвокатура України»

Контроль за засвоєнням знань з навчальної дисципліни здійснюється декількома способами: застосовуються різні форми опитування і написання контрольних робіт на семінарських заняттях, а також систематичне проведення модульного контролю, складання заліку.

При виставленні оцінок враховуються, насамперед, знання, розуміння й уміння аналізувати конкретні ідеї, а не особисте відношення до них тих, хто відповідає.

Методологія вивчення дисципліни і оцінювання знань студентів заснована на індивідуально-диференційованому, компетентнісно-орієнтованому навчанні.

Для оцінки якості засвоєння студентами навчального матеріалу, що вивчається під час аудиторних занять і в процесі самостійної роботи, передбачено поточний та підсумковий контроль успішності, який здійснюється шляхом опитування, написання контрольних робіт на семінарських заняттях, виконання реферативних завдань, модульних контрольних робіт і складання заліку. Успішність засвоєння дисципліни визначається за допомогою ухваленої шкали оцінювання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]