Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
xt_vinon.doc
Скачиваний:
107
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
142.34 Кб
Скачать

8. Теоретичні основи технології приготування пивного сусла

Вплив сольового складу води на технологічні процеси та якість пива. Фізико–хімічні процеси, що відбуваються при затиранні. Перетворення компонентів сировини у процесі приготування затору. Вивільнення водорозчинних речовин сировини. Ферментативні процеси при затиранні. Проаналізувати склад вуглеводів пивного сусла. Застосування ферментних препаратів з метою використання несолодженої сировини.

9. Теоретичні основи процесу кип’ятіння пивного сусла з хмелем

Фізико–хімічних процесів при кип’ятінні сусла з хмелем.

10. Теоретичні основи процесу освітлення та охолодження пивного сусла

Фізико–хімічні процеси при освітленні і охолодженні сусла. Осадження завислих частинок. Випаровування води. Розчинення кисню в середовищі та пов’язані з ним окислювальні процеси.

11. Теоретичні основи зброджування пивного сусла

Проаналізувати біологічні, біохімічні та фізико–хімічні процеси при головному бродінні пивного сусла. Напишіть рівняння спиртового бродіння і вкажіть, який вплив виявляє спиртове бродіння на хімічний склад та властивості пивного сусла. Вуглеводний та азотистий обмін дріжджів. Нагромадження спирту, побічних та вторинних продуктів бродіння. Зміна активної кислотності середовища. Коагуляція білків. Утворення піни. Осідання дріжджів.

12. Теоретичні основи процесу доброджування, витримування та освітлення пивного сусла

Насичення сусла вуглекислим газом. Фізико–хімічні основи освітлення пива. Сполуки, що зумовлюють помутніння пива. Карбонізація та витримування освітленого пива.

13. Наукові основи культивування дріжджів

Загальна біохімічна характеристика дріжджів. Джерела живлення, мікроелементи та речовини для росту. Вплив зовнішніх чинників на життєдіяльність дріжджів: температури, активної кислотності, концентрації поживного середовища. Математична модель нагромадження біомаси дріжджів за сприятливих умов їх життєдіяльності. Проаналізувати характер впливу умов середовища (в т.ч. аеробних умов) на швидкість росту та обмін речовин дріжджів. Охарактеризувати процес нагромадження біомаси дріжджів. Витрата цукру на біосинтетичні процеси і продукти бродіння. Синтез біомаси дріжджів. Дати характеристику процесу анаеробного дихання. Вказати продукти, навести рівняння реакцій їх біосинтезу. Охарактеризувати процес обміну речовин в дріжджовій клітині в умовах аеробного дихання. Продукти, навести рівняння реакцій їх біосинтезу. Раси спиртових дріжджів, що застосовуються при переробці крохмалевмісної сировини. Порівняйте способи розмноження сірчанокислих та молочнокислих дріжджів. Раси дріжджів, які використовуються при зброджуванні пивного сусла. Вкажіть відмінності поміж дріжджами верхового та низового бродіння пивного сусла. Раси дріжджів та технологічні вимоги до них в різних галузях бродильної промисловості. Раси дріжджів, що використовуються у виробництві пива та спирту. Раси дріжджів, що застосовуються у виробництві спирту з меляси. Дати характеристику процесу виробництва спирту з меляси. Вимоги до меляси у спиртовому виробництві. Мета підкислення та антисепції меляси. Охарактеризуйте основні антисептики у виробництві спирту з меляси. Шляхи збагачення меляси азотистими та фосфоровмісними речовинами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]