Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KURSOVA.doc
Скачиваний:
44
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
437.76 Кб
Скачать

Зміст

№п/п

Структура

Cт.

ВСТУП

1

КОНСТРУКЦІЯ ВИРОБУ

1.1

Технічний опис виробу

1.2

Конструкція та матеріали

1.3

Загальний вигляд виробу

1.4

Специфікація на виріб,і складальну одиницю

2

ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ПРОЦЕС

2.1

Опис технологічного процесу. Технологічний маршрут

2.2

Технологічна карта

2.3

Розрахунок технологічного обладнання

2.4

Відомість виробничого устаткування

2.5

Розрахунок ріжучих інструментів

2.6

Розрахунок транспортного обладнання

3

СИРОВИНА ТА МАТЕРІАЛИ

3.1

Розрахунок норм витрат деревних та личкувальних матеріалів

3.2

Баланс переробленої деревини

3.3

Розрахунок клеєних матеріалів

3.4

Розрахунок площі шліфувальних поверхонь

3.5

Розрахунок норм витрат шліфувальних матеріалів

3.6

Розрахунок площ опоряджувальних поверхонь

3.7

Розрахунок норм витрат лакофарбових та допоміжних матеріалів

3.8

Розрахунок норм фурнітури та інших покупних деталей

3.9

Розрахунок норм витрат метизів

3.10

Зведена відомість витрат матеріалів

4

ВИРОБНИЧА ПЛОЩА ТА ГАБАРИТИ ЦЕХУ

4.1

Розрахунок площі обладнання та робочих місць

4.2

Розрахунок площі складів та між операційних витримок

4.3

Розрахунок виробничої площі та габаритів цеху

5

Висновок

Використана література

Лист

1) План цеху

Лист

2) Технологічний маршрут в електронному вигляді

Вступ

Історія нашого народу має вікові традиції застосування деревини як в архітектурі, так і в оформленні інтер’єрів, виготовлення меблів та інших побутових виробів. Науково-технічний прогрес у промисловості і, особливо в галузі виробництва високоміцних сплавів, зумовив витіснення деревини як конструкційного матеріалу. Та деревина порівняно з іншими матеріалами має переваги. Вона природно поновлюється. І за раціонального використання та поновлення її запаси можуть бути невичерпними. Інші матеріали, зокрема нафта, газ, вугілля, різні руди, , що видобуваються постійно зменшуються. Науково-технічний прогрес в галузі зумовив створення високопродуктивного обладнання, напівавтоматичних і автоматичних ліній, які застосовуються нарізних стадіях технологічного процесу виробництва і забезпечують виготовлення продукції на рівні сучасних вимог. Створені маловідходні та безвідходні технології забезпечують економію матеріальних, енергетичних і трудових ресурсів. Столярно-меблеві виробництва за класифікацією належать до другої групи виробництв. Вони використовують напівфабрикати у вигляді дощок, брусків, фанерних плит, натурального та синтетичного шпону, плівок столярних плит, деревиностружкових та деревиноволокнистих плит, покривних, нас тилових і личкувальних матеріалів для м’яких меблів, фурнітури, лакофарбові матеріали тощо. В загальному столярно-меблеві виробництва характеризуються такими видами обробки деревини і деревинних матеріалів як сушіння, пиляння, фрезерування, склеювання й личкування, свердління, шліфування, опорядження та інше.

1. Конструкція виробу

1.1 Технологічний опис виробу

Дверні блоки бувають двох типів: вхідні і міжкімнатні. Вони призначені для переходу з одного приміщення в інше , входу в приміщення та виходу із східцевого майданчика. Дверне полотно буває: з масивної деревини, щитові або фільочасті. Масивне дверне полотно виконується із суцільного матеріалу на всю його товщину . Щитові – представляють собою щит , облицьований з обох сторін фанерой, мела міновим папером, ламінатом , твердим ДВП (МДФ) і шпоном будь якої породи деревини. Для їх виготовлення використовують: масивну деревину; деревні плити ;фанеру; полімені матеріали; металевий профіль та прокат; клейові та лакофарбові матеріали; фурнітуру та митими. Вони бувають з вирізами під скло, глухі і під скло. За способом відкривання бувають: хитні, розсувні, глухі.

1.2 Конструкція та матеріали

Дверні блоки складаються з дверної коробки і дверного полотна. Двері по конструкції діляться на рамкові; щитові з суцільним або малопустотним заповненням з порогом і без порога. По числу полотна є одно і двохполотневі в тому числі і по товщині полотна. По напрямку і способу відкривання двері бувають розкривні, хитаючі, розсувні. По складанню є застіклені або глухі. По вологостійкості двері поділяються для підвищеної вологостійкості і для приміщень з постійно відносною вологістю повітря до 60%. В залежності від оздоблення двері бувають з непрозорим покриттям, і прозорим.Поверхні дверей поділяються на лицеві і нелицеві: до нелицевих поверхонь відносять поверхні коробки, обернені до стін, верхні та нижні кромки полотна, фальці під з'єднанням з іншими деталями, внутрішні і з'єднання з личківкою поверхні брусків каркаса і заповнення полотна щитових дверей. Інші поверхні деталей є лицевими. В окремих приміщеннях для освітлення в дверних блоках встановлюють фрамугу шириною рівної ширині блока.У двох полотенних дверних блоках між полотнами є щілина, яку закривають з двох сторін нащільниками. В дверях які відкривають в різні сторони нащільників не встановлюють.В блоках зовнішніх дверей встановлюють пороги, це дає поліпшену тепло та звукоізоляцію. Дверні блоки внутрішніх дверей роблять з порогом і без порога. В залежності від навішування двері є праві та ліві. При установці дверного блока в пройом лишаються щілини які запускаються монтажною піною, а потім закривають щбналічною з метою кращої звуко і теплоізоляції щілини ущільнюють пінополіуретаном. Рамочні двері-складаються з вертикальних, горизонтальних брусків товщиною 44,52мм., шириною 122мм. Порожнину між брусками заповнюють щитами, паклями, склом. Тахлі можуть бути: із деревиноволокнистих або деревиностружкових плит.

Щитові двері представляють собою дерев`яну рамку, зібраною з дерев`яних брусків перерізом 32 .34 х40х60мм. які з`єднані в кутах металевими скрепками або на шипах, заповненою серединкою різної конструкції лакованої з двох сторін твердою деревиноволокнистою плитою або фанерою, струганим шпоном, паперово-шаровим декоративним пластиком. Щитові двері дуже легкі і володіють дуже добрими звукоізоляційними якостями, міцністю, гігієнічністю, зручні у використанні. На виготовлення щитових дверей-затрачається незначна кількість матеріалів, переважно деревина нижчих сортів. Для індивідуальних і громаддських будівель щитові двері виготовляють з обкладкою і без неї. обкладку прикріпляють по периметру до дверей в паз і гребінь з трьох сторін. Для скління дверей застосовують прозоре або армоване скло товщиною 4-5 мм.

Дверна коробка має вигляд рамки, призначена для кріплення дверних полотен. Дверні коробки бувають з порогом і без нього. Коробки з порогом збирають з двох вертикальних і двох горизонтальних брусків, зв`язаних між собою шиповим з`єднанням на клею і нагелями.

Коробка без порога складається з двох вертикальних і одного горизонтального верхнього бруска, зв’язані шиповим з`єднанням на клею і скріплених по кутах нагелями. Коробку без порога розшивають в низу монтажною дошкою, прикріплюючи її до торців вертикальних брусків цвяхами або на шипах. Полотна дверей навішують в коробки на дві завіси.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]