Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ZVIT_YaNA_POVNISTYu_GOTOVIJ 2_2.doc
Скачиваний:
165
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
1.15 Mб
Скачать

Аудиторський висновок

Керівництву ПАТ «Кондитерська фабрика «Лагода»

Ми провели аудиторську перевірку доходів від іншої операційної діяльності ПАТ «Кондитерська фабрика «Лагода» за період з 01.01.12 р. по 31.12.12 року.

Відповідальність за достовірність інформації та фінансову звітність несе керівництво ПАТ «Кондитерська фабрика «Лагода».

Ми несемо відповідальність за висловлену думку стосовно перевірених доходів від іншої операційної діяльності ПАТ «Кондитерська фабрика «Лагода» на основі результатів нашої аудиторської перевірки.

Ми провели аудиторську перевірку відповідно до Міжнародних стандартів аудиту. Ці стандарти вимагають від нас дотримання етичних вимог, а також планування й виконання аудиторської перевірки для отримання достатньої впевненості, що фінансові звіти не містять суттєвих викривлень. Аудит передбачає перевірку шляхом тестування доказів, які підтверджують суми й розкриття інформації у фінансових звітах. Аудиторська перевірка включає також оцінку застосованих принципів бухгалтерського обліку нормативним вимогам щодо організації бухгалтерського обліку та суттєвих оцінок, здійснених управлінським персоналом.

Концептуальною основою перевірених доходів від іншої операційної діяльності засобами ПАТ «Кондитерська фабрика «Лагода» є національні стандарти бухгалтерського обліку.

Ми вважаємо, що при проведенні аудиторської перевірки доходів від іншої операційної діяльності ПАТ «Кондитерська фабрика «Лагода» було зібрано достатньо доказів для висловлення думки відносно перевірених доходів від іншої операційної діяльності підприємства за 2012 рік.

За результатами проведеного аудиту доходів від іншої операційної діяльності ПАТ «Кондитерська фабрика «Лагода» можна зробити висновок про те, що дані про доходи від іншої операційної діяльності підприємства є достовірними. Облік доходів від іншої операційної діяльності ведеться на підприємстві відповідно до законодавства і не містить будь-яких помилок і порушень.

Аудиторський звіт про проведений аудит доходів від іншої операційної діяльності пат «Кондитерська фабрика «Лагода»

Аудиторську перевірку доходів від іншої операційної діяльності ПАТ «Кондитерська фабрика «Лагода» було проведено незалежною аудиторською фірмою Товариством з обмеженою відповідальністю «Аудиторська фірма «Сапа-Аудит».

Адресат аудиторського висновку: керівництво ПАТ «Кондитерська фабрика «Лагода».

Підстави для проведення аудиту: договір про проведення аудиту доходів від іншої операційної діяльності № 242 від 01 вересня 2013 р.

Перевірка проводилась за адресою: м. Київ, вул. Леніна, 17.

Перевірка проводилася в період: 01.01.2012 р. – 31.12.2012 р.

Дата видачі висновку: 12 вересня 2013 р.

Ми провели аудиторську перевірку доходів від іншої операційної діяльності ПАТ «Кондитерська фабрика «Лагода» за 2012 рік.

Ми вважаємо, що проведена нами аудиторська перевірка забезпечує обґрунтовану підставу для висловлення нашої думки.

На аудиторів покладається відповідальність за висловлену думку стосовно доходів від іншої операційної діяльності ПАТ «Кондитерська фабрика «Лагода» на основі результатів нашої аудиторської перевірки.

Ми провели аудиторську перевірку доходів від іншої операційної діяльності відповідно до Міжнародних стандартів аудиту, які в Україні прийняті в якості національних, зокрема Міжнародних стандартів аудиту 300, 315, 320, 330, 500, 520, 530, 540, 560, 580, 800. Ці стандарти вимагають від нас дотримання етичних вимог, а також планування й виконання аудиторської перевірки для отримання достатньої впевненості, що фінансові звіти не містять суттєвих викривлень.

Аудит було здійснено також відповідно до вимог Закону України «Про аудиторську діяльність» від 22.04.1993 р. № 3125-ХІІ, зі змінами та доповненнями в редакції Закону України від 14.09.2006 року № 140-V.

При перевірці доходів від іншої операційної діяльності були використані правові норми, встановлені Цивільним кодексом України, законодавством України у сфері господарської діяльності та оподаткування, Законами України «Про господарські товариства» від 19.09.1991 р. № 1576-ХІІ (зі змінами і доповненнями), «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» № 996-ХІV від 16.07.1999р. (зі змінами і доповненнями), Національними положення (стандартами) бухгалтерського обліку та іншими нормативними актами.

Для проведення аудиторської перевірки доходів від іншої операційної діяльності були надані статутні, реєстраційні, звітні, облікові та первинні документи з обліку доходів від іншої операційної діяльності ПАТ «Кондитерська фабрика «Лагода».

Під час проведення перевірки стану доходів від іншої операційної діяльності підприємства встановлено, що бухгалтерський облік доходів від іншої операційної діяльності ведеться на ПАТ «Кондитерська фабрика «Лагода» згідно до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 15 «Дохід».

На нашу думку дані щодо доходів від іншої операційної діяльності на підприємстві є достовірними, підтверджуються обліковими даними та первинними документами. Облік доходів від іншої операційної діяльності ведеться на підприємстві відповідно до законодавства і не містить помилок і порушень.

Отже, при проведенні аудиту доходів від іншої операційної діяльності ПАТ «Кондитерська фабрика «Лагода» аудиторською фірмою «Сапа-Аудит» був складений умовно-позитивний висновок.

Таким чином, можна зробити висновок про те, що аудиторська перевірка доходів від іншої операційної діяльності проводилась на ПАТ «Кондитерська фабрика «Лагода» згідно до чинного законодавства.

Аудиторські фірма після завершення аудиторської перевірки одночасно зі складанням аудиторського висновку подає керівництву підприємства звіт у письмовій формі.

Після завершення аудиту один примірник аудиторського висновку залишається в аудиторській фірмі. З урахуванням забезпечення зберігання та конфіденційності аудиторська фірма встановлює порядок зберігання підсумкової документації [13, с. 330].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]