Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tekhnol-pr-4k.doc
Скачиваний:
45
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
229.89 Кб
Скачать

2. Організація практики

2.1 Організація практики

Студенти розподіляються на практику за наказом ректора уні­верситету. Студент може поїхати на практику на підприєм­ство, що має з НУХТ тристоронній договір і характеризується сучас­ним рівнем виробництва.

До початку практики студент оформляє санітарну книжку.

Перед від'їздом на практику кафедра технології консервування проводить збори студентів, на яких студентів знайомлять із керівниками практики від університету, основним змістом програ­ми практики та порядком її виконання, видають щоденники практи­ки, індивідуальні завдання, а також питання до захисту практики.

Про своє прибуття на практику студент повідомляє адміністра­цію підприємства. У відділі кадрів оформляє документи про прибуття на практику, отримує перепустку на підприємство. Наказом по підприємству студента зараховують на практику, цим самим наказом призначають керівника практики від підприємства з числа інженер­но-технічних працівників.

Після зарахування студента на практику в університет надси­лається "Підтвердження прибуття студента на завод", що міститься у щоденнику виробничої практики.

Усі подальші дії студент узгоджує із керівником практики від заводу.

Перед проходженням практики студент повинен пройти вступ­ний інструктаж із техніки безпеки, охорони праці та протипожежної безпеки з оформленням необхідних документів. Без зазначеного інструктажу студент до проходження практики не допускається.

Студент повинен мати спецодяг або бути ним забезпечений за рахунок підприємства.

Перед проходженням практики студент разом з керівником прак­тики від підприємства складає календарний графік проходження прак­тики на даному заводі з урахуванням рекомендованого розподілу часу, що наведений у даній робочій програмі. Графік проходження практики затверджується і практика проходить згідно із затвердженим графіком. Керівник практики від підприємства систематично контролює виконання графіка проходження практики студентами, допомагає на­бути виробничих навиків. Безпосереднє керівництво роботою студентів на робочих місцях здійснюють спеціалісти, які очолюють дану дільни­цю роботи.

Керівник від інституту, якого закріплено за даною базою прак­тики, контролює роботу студентів, проводить необхідні інструкції і кон­сультації в ході практики.

Під час практики студенти виконують індивідуальне завдання, які видає кафедра, систематично записують зміст роботи, виконаної за минулий день, у робочий щоденник, а також роблять необхідні за­писи для подальшого складання звіту у робочому зошиті.

2.2 Обов'язки студента

Студент повинен:

- без запізнення прибути на практику, простежити видання нака­зу про зарахування на практику і призначення керівника практики;

- суворо дотримуватись правил охорони праці, техніки безпеки та виробничої санітарії протягом усього періоду практики, а також календарного графіка проходження практики, без дозволу керівника не залишати практику;

- вести щоденник і робочі (чорнові) записи в зошиті (дата, вико­нана робота: цифрові дані, характеристики режимів, технологічні схеми), щотижня давати його для перевірки керівникові;

- зібрати матеріал для виконання курсової роботи за фахом, науково-дослідної роботи або індиві­дуального завдання з вивчення систем якості на підприємстві;

- ознайомитись з історичними, культурними й природоохоронни­ми центрами, розташованими поблизу заводу, із роботою громадсь­ких організацій та брати участь у житті колективу заводу;

- здійснити 2-3 екскурсії на підприємства харчового напряму;

- скласти кваліфікаційний іспит із набутих робітничих професій;

- скласти звіт про практику і захистити його на заводі;

- захистити звіт про практику на кафедрі ТК.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]