Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tekhnol-pr-4k.doc
Скачиваний:
45
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
229.89 Кб
Скачать

6.9.3. Утилізація відходів

У цьому пункті проводять аналіз цінності одержаних відходів, та описують їх переробку на заводі або використання.

6.9.4. Вимоги стандартів до готової продукції

У цьому розділі описують показники якості продукції відповідно до діючого нормативного документу (ДСТУ, ГОСТ, ТУУ тощо). Вказують органолептичні, фізико-хімічні, мікробіологічні і токсикологічні показники. Підкреслюють харчову і біологічну цінність даного виду консервів.

6.10 Заводська лабораторія

Задачі лабораторії. Штат. Технохімічний контроль сировини, напівфабрикатів і готової продукції. Обладнання лабораторії. Техніка безпеки при роботі з реактивами.

6.11 Система стандартизації та контролю якості продукції

Студенти повинні ознайомитись з діючою на підприємстві нор­мативно-технічною документацією (стандарти, технічні умови на сировину, гото­ву продукцію, допоміжні матеріали та ін.), її реєстрацію і зберіганням, набути практичних навиків застосування стандартів під час оформлення технічної документації на обладнання підприємства.

Система оцінки та комплексного управління якістю продукції, з характером аналізів, що проводяться лабораторією, порядок оформлення відповідної документації.

6.12 Науково-дослідна робота

Організація на підприємстві раціоналізаторської робо­ти, набуття практичних навиків оформлення раціоналізаторських про­позицій, що були впроваджені на підприємстві останнім часом, описа­ти їх у своїх звітах.

Цей розділ включають у звіт за наявності на підприємстві такої роботи.

6.13 Охорона праці і навколишнього середовища

Порядок та правила вхідного інструктажу; вимоги та порядок контролю стану техніки безпеки на робочих місцях; класифікація виробництв, приміщень і обладнання щодо пожеж­ної безпеки. Техніка безпеки і охорона праці при проведенні ремонтних робіт.

Охорона навколишнього середовища передбачає характеристику шкідливих відходів та викидів виробництва. Робота, яка проводиться на підприємстві по охороні навколишнього середовища та з органі­зації безвідходних виробництв. Особливу увагу слід звернути на комплекс заходів, що гарантують захист біосфери в районі розташування підприємства, а саме:

- застосування ресурсозберігаючих, маловідходних і безвідходних технологічних процесів; застосування обладнання, яке забезпечує раціональне використання сировини і матеріалів, зниження норм витрати сировини, утилізацію відходів;

- встановлення газоочисного і пиловловлювального обладнання для захисту повітряного басейну від викидів шкідливих речовин;

- широке застосування оборотного і повторного водопостачання, безстічних технологічних процесів; способи економії води;

- наявністю на підприємстві ефективної системи очищення стічних вод;

- наявності санітарно-захисної зони між проектованим підприємством і житловою забудовою;

- озеленення території промислового майданчика.

6.14. Індивідуальне завдання.

Індивідуальне завдання полягає в аналізі вибраної (призначеної) технологічної лінії. Завдання включає в себе виконання певних робіт, вказаних нижче.

1. Проводять аналіз техно-хімічного контролю та метрологічного забезпечення вибраної технологічної схеми. Результати аналізу заносить у таблицю (додаток 3) .

2. Практично перевіряють коефіцієнт використання кожної одиниці обладнання. Для цього визначають реальну кількість сировини, яка переробляється на кожній одиниці обладнання за зміну та порівнюють з нормативним значенням. Результати аналізу заносить у таблицю (додаток 4).

За результатами аналізу роблять висновки та наводять практичні рекомендації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]