Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tekhnol-pr-4k.doc
Скачиваний:
45
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
229.89 Кб
Скачать

6.15 Висновки

Висновки оформлюються за окремими пунктами.

У цьому розділі студент робить самостійні висновки по основних сторонах діяльності підприємства. Вказує свої міркування щодо можливості покращання роботи всіх служб, реконструкції чи переоснащення виробничих цехів, впровадження передових методів управління та системи якості тощо. Також пропонує заходи по подовженню терміну переробки сировини; асортимент продукції, який може бути виготовлений на даній лінії; можливі шляхи переробки відходів та додатковий соціальний ефект.

6.16 Список літератури

Звіт закінчується бібліографічним списком використаної літератури. Літературні джерела розміщують або в алфавітному порядку або в порядку посилань на них у тексті записки. Література іноземних авторів розташовується в порядку латинського алфавіту після загального списку.

Всі джерела повинні бути пронумеровані. Посилання на літературу в основному тексті містить номер запису, який береться в квадратні дужки.

7. Графічна частина звіту

Графічна частина виконується на одному аркуші міліметрового паперу формату А2. У технологічних схемах наводять послідовність операцій починаючи з отримання сировини й допоміжних матеріалів і закінчуючи отриманням готової продукції. Виконують їх в апаратурному вигляді з урахуванням переміщення сировини та напівфабрикатів.

Обладнання креслять у контурному зображенні, дотримуючись масштабу 1:100. При зображенні поточних технологічних ліній все обладнання нумерують відповідно до технологічного процесу (зліва на право). Номери ставлять біля контуру обладнання на виносках. На технологічних схемах наводять перелік елементів усього обладнання, які показані в графічній частині роботи.

Напрямок руху продукту на всій схемі показують окремими суцільними стрілками. Для розрізнення трубопроводів різних продуктів їх показують за ГОСТ 3464-63 або кольоровими. При зображенні за ГОСТ в лінії через кожні 50 мм роблять невеликі розриви, в яких вписують число: для холодної води – -1х-, для гарячої води – -1г-, для пари – -2-, для повітря – -3-, і т.д. до -27-, згідно зі стандартом. Далі, з -28- різне, тобто сіль, цукор, борошно або інший продукт. Рідкі й тверді речовини позначають суцільною рівносторонньою стрілкою гази і пару – контурною. У разі зображення трубопроводів у кольорі основний продукт показують чорним або червоним кольором, водопровід – зеленою лінією, паропровід – рожевою, повітря – блакитною, конденсатопровід – штриховою рожевою, каналізацію – коричневою або жовтою. Але і в цьому разі дають цифрові позначення. Лінії трубопроводів не повинні перетинати контури обладнання. Якщо два трубопроводи перетинаються один з одним, то їх перетин позначають напівкруглим обводом на одному з них.

На кресленні зображення всіх комунікацій, сировини та основного продукту починаються з лівого краю аркуша з позначенням стрілки й числа, після чого робиться повна розводка на аркуші. Над стрілкою допускається надпис “Від позиції такої-то“, “До позиції такої-то“.

Пояснення до креслення – специфікацію, наводять на окремому аркуші, розташовуючи її над основним підписом. Специфікація має бути розташована вище основного підпису на 15 мм.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]