Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
III_kurs_Lektsiyi.doc
Скачиваний:
676
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
311.3 Кб
Скачать

2) Індивідуальні, самостійні заняття:

- ранкова гімнастика;

- ранкові пробіжки;

- вечірні пробіжки;

- похід в басейн;

- самостійне заняття фізичними вправами;

Самостійна робота учня – це поняття ширше ніж домашня робота, яке полягає у виконанні завдань, даних вчителем додому для підготовки до наступного уроку і повинна розглядатись навчальної діяльності учнів, без освоєння якої неможливо досягти кінцевої мети фізичного виховання в школярів, виховання в них звичку до фізичного самовдосконалення протягом усього життя.

3) Організація фізичного виховання в літньому таборі відпочинку дітей.

План складається та ціле літо. Крім цього на кожну зміну розробляються календарні спортивно-масових і оздоровчих заходів, успіх реалізації яких залежить від організаторської роботи керівника фізичного виховання.

    1. Дитячі громадські організації фізичного виховання школярів.

Національне відродження України розбудило свідомість її народу, а з нею викликало до життя різноманітні рухи...

Тема: Організація фізичного виховання в ЛОТ.

Найсприятливіші умови для фізичного виховання школярів, використання в цьому процесі всіх відомих засобів створюються в літніх таборах відпочинку. Наявність достатньої кількості інвентаря та обладнання, націленість усього колективу табору на масово-оздоровчу і спортивну роботу, постійний контроль за її ходом сприяють розв’язанню цих питань на належному організаційному та методичному рівні. Успішне виконання програми з фізичного виховання у літніх таборах залежить від роботи фізкультурного керівника та начальника табору, що полягає у створенні матеріальної бази, своєчасному плануванні та інструктуванні педагогічного персоналу. У кожному таборі повинні бути упорядковане футбольне поле, баскетбольний та волейбольний майданчики, переносні баскетбольні щити, майданчик для ручного м’яча, бадмінтон і загальної фізичної підготовки.

План роботи табору складається фізкультурним керівником за участю інструктора з плавання, начальника табору та лікаря. Із приходом у табір дітей зміст плану може зміцнюватись і доповнюватись згідно з їхніми побажаннями. План складається на все літо, але на кожну зміну розробляються календарні спортивно-масових і оздоровчих заходів табору. В кожну зміну проводяться: спартакіада табору в два етапи (на першому в загонах змагаються всі, на другому 50% складу загону), в першості з окремих видів легкої атлетики, футболу, волейболу, баскетболу, настільного тенісу, бадмінтону, ручного м’яча, плавання, веселих стартів.

Рекомендується проводити туристичні походи загонів, масові кроси, фізкультурно-художні свята, туристичні зльоти, свято Нептуна, спортивно-художні вечори.

Схема плану роботи з фізичного виховання в ЛОТ.

1)Організаційна робота передбачає складання календаря спортивно-масових і оздоровчих заходів, розробку положення, про спартакіаду, графік семінару з педагогічним колективом щодо виявлення дітей, що займаються в ДЮСШ та шкільних секціях, для залучення їх в команди табору та род. Фізкультурного колективу табору, фізоргів та інших заступників у загонах.

2) Фізкультурно-оздоровча і спортивно-масова робота передбачає організацію медичного огляду, бесіди лікаря про оздоровче навчання занять фізичними вправами, проведення ранкової гімнастики, полагодження занять з дітьми, заняття з дітьми, які відносяться за станом здоров’я до спеціальної медичної групи.

Купання і навчання плавання, проведення фізкультурних занять, турпоходів та естафет.

3)Просвітницька робота, передбачає випуск блискавок, фотомонтажів, проведення звітів-конкурсів загонів, випуск інформаційних радіо-газет, організацію зустрічей з цікавими людьми, показ спортивних фільмів та журналів.

    1. Методична робота передбачає підготовку 2-3 семінарів у кожну зміну з фізоргами, капітанами команд, громадськими інструкторами та суддями, обговорення програми та семінарів передбачуваних заходів, щоденні інструктажі з різними категоріями активу та консультації, семінари фізоргів, керівників загонів та інше.

    2. Господарська робота передбачає обладнання місць занять, нових майданчиків, придбання спортивного і туристичного інвентаря, спорядження, спортивної форми, відповідних бланків, значків, медалей, призів, закріплення місць занять за загонами. Більшість цих заходів повинна бути реалізована до початку першої табірної зміни.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]