Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фонд ККЗ ЕТЗ .doc
Скачиваний:
475
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
4.48 Mб
Скачать

2. Призначення, технічна характеристика, будова системи охолодження і підігріву двигуна м-408.

Система охолодження – рідинна, закрита (герметично) з вимушеною циркуляцією від центробіжного насоса, що розташований в передній торцевій частині блоку циліндрів.

Найвигідніший тепловий режим двигуна підтримується автоматично за допомогою термостата, який розташований у вихідному патрубку водяної сорочки випускної труби двигуна, а також за допомогою створки кожуха радіатора, що відкривається на різний кут.

Водяний насос – центробіжного типу. Змащення підшипників здійснюється через прес-маслянку. До ступиці насоса одночасно кріпиться шків і шестилопастний вентилятор.

Валик крильчатки насоса приводиться в обертання трапецеподібним ремнем від шківу колінчатого валу. Натяг ременя здійснюється переміщенням корпусу центробіжного регулятора відносно пластини, до якої він кріпиться.

Радіатор – пластинчатий з герметичною пробкою, обладнаний двома клапанами. Клапани захищають радіатор від пошкоджень у випадку збільшення тиску парів в системі охолодження, а також при утворенні розрідження в системі внаслідок конденсації парів, охолоджуючої рідини після зупинки двигуна. Випускний клапан відкривається при тиску в системі 1,5кг/см2, а впускний клапан – при розрідженні 0,01кг/см2.

Слід попередити, що при відкритті пробки радіатора на гарячому перегрітому двигуні в системі охолодження тиск швидко падає до атмосферного. Внаслідок цього частина води миттєво перетворюється в пару, яка разом з рідиною бурхливо викидається із горловини і може спричинити тяжкі опіки рук і обличчя.

Для полегшення запуску двигуна при низьких температурах оточуючого повітря в систему охолодження включено пусковий підігрівник, який складається із котла підігріву і бензинової свічки.

Для контролю температури охолоджуючої рідини передбачено дистанційний термометр, датчик якого приєднаний до спеціального штуцера, розташованого на головці блоку циліндрів.

Потік повітря для охолодження радіатора подається в напрямку від двигуна шестилопасним вентилятором, який поміщений в спеціальний кожух.

Догляд за системою охолодження полягає у виконанні правил заправки системи охолоджуючою рідиною, постійним контролем роботи системи, в догляді за водяним насосом і вентилятором, в періодичній перевірці термостата і в промиванні системи.

3. Призначення, ттх, загальна будова і принцип роботи умз.

Призначений для прискореного мінування місцевості протипіхотними та протитанковими мінами.

Тактико-технічні характеристики

Тип загороджувача – самохідний, універсальний

Боєкомплект – 180 касет з мінами

Розміщення боєкомплекту – в 6-ти контейнерах

Кріплення касет в контейнері – групами по 3 шт.

Спосіб встановлення мін – відстрілом з касети

Кількість смуг (рядів) мінного поля за один прохід – 1-3 шт.

Швидкість руху загороджувача під час мінування – до 40 км/год.

Розрахунок – 2 чол. (водій і оператор)

Час спорядження загороджувача

боєкомплектом – 90-120 хв.(силами розрахунку)

саперним відділенням – 40-60 хв.

Час переведення із транспортного положення в бойове – 10 хв.

Маса загороджувача:

без боєкомплекту – 8300 кг

з боєкомплектом – 10100 кг

Середня транспортна швидкість:

по шосе – 50 км/год.

ґрунтовими дорогами – 40 км/год.

по бездоріжжю – 10 км/год.

Запас ходу по пальному – 850 км

Місткість паливних баків

основного – 170 л

запасного – 170 л

Універсальний мінний загороджувач складається з базового шасі, спеціального і додаткового обладнання. Базовим шасі є допрацьований автомобіль ЗІЛ-131 з лебідкою. Основними доопрацюваннями є:

  • в кабіні замість сидінь для двох пасажирів встановлено сидіння для оператора, а також виконані отвори для кріплення кронштейнів приладів і пропуску джгутів електророзподільної мережі;

  • на задній стінці кабіни встановлені дві додаткові розетки для підключення радіостанції та рентгенометра ДП-5В;

  • на платформі автомобіля виконані отвори для кріплення рамної основи станків-контейнерів, комплекту ДК-4К, АКБ, ЗІП і шанцевого інструменту. Висота бортів збільшена на 120 мм.

З платформи зняті лавки та бокові решітки

В місцях кріплення до платформи рамної основи посилені поперечини платформи автомобіля.

На кріпленні запасного колеса встановлені кронштейни для укладки тенту і дуг.

Спеціальне обладнання призначене для розміщення і транспортування касет з мінами, забезпечення автоматичної подачі мін із заданим інтервалом та напрямком в залежності від швидкості руху, типу мін і необхідної кількості полос (рядів) мінного поля.

Спеціальне обладнання складається:

  • контейнерний блок

  • система управління мінуванням (СУМ)

Контейнерний блок призначений для розміщення і транспортування касет з мінами, а також відстрілу мін з касет в заданому напрямку. Він складається з рамної основи шести станків-контейнерів і механізму блокування.

Рамна основа призначена для встановлення на нього станків-контейнерів, кріплення і рівномірного розподілу маси контей­нерного блоку на платформі загороджувача. Він складається з двох рам, які кріпляться до переднього борту і до полу платформи кузова. В місцях приварювання поперечин виконані різьбові отвори для кріплення станків-контейнерів. При монтажу права і ліва рами за допомогою прокладок товщиною 4-7 мм встановлюються з нахилом в сторону бокових бортів.

Станки-контейнери призначені для розміщення, транспортування і відстрілу в заданому напрямку касет з мінами. Кожен станок-контейнер складається з поворотної платформи і контейнера.

Поворотна платформа призначена для кріплення і повороту контейнера. Вона складається з основи і обертача.

Контейнер призначений для розміщення і кріплення касет в положен­ні, яке забезпечує надійне підведення електричного струму від пульту управління стрільбою до електрокапсюльних втулок касет. Він скла­дається з основи, обічайки з ручками, діафрагми, 30-ти гніздових контактів, 10 стойок зі штопорами, коробки пульту-управління стрільбою і деталей кріплення.

Механізм блокування призначений для виключення в ході мінуван­ня відстрілу касет з мінами з сусідніх контейнерів назустріч один одному. З цією метою станки-контейнери попарно (першій з другим, тре­тій з четвертим) зблоковані гнучкими тягами, які дозволяють повертати контейнери і протилежні сторони, але і не дають їх повернути назустріч один одному. П'ятий і шостий контейнери не мають механізму блокування, тому при експлуатації загороджувача не рекомен­дується допускати розвороту контейнерів назустріч один одному перед мінування.

Додаткове обладнання призначене для підвищення ефективності застосування загороджувача в бойових умовах.

Воно включає:

  • радіостанцію Р-159 с УНЧ

  • фільтровентиляційну установку ФВУА-15-12

  • вимірювач потужності дози ДП-5В

  • прилад нічного бачення ПНБ-57Б

  • вогнегасник ОУ-2

  • автомобільний комплект для спеціальної обробки військової техніки ДК-4К

  • ЗІП

  • з’єднувальні кабелі

  • вольтметр акумуляторний

  • кислотометр з ареометром

  • прапорці сигнальні

  • пенал для сигнальних ракет

  • шість вимикачів підресорювання

  • шаблон для перевірки западання центральних контактних гнізд-контактів контейнерів

  • світильник СП-1 із світломаскуючою насадкою,

ліхтар кишеньковий ФКБС

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]