Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фонд ККЗ ЕТЗ .doc
Скачиваний:
475
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
4.48 Mб
Скачать

Еталон відповіді на ккз №16

1. Мережа шляхів висування та розгортання бригади з вихідного району до рубежу переходу в атаку (схема). Сили та засоби, що залучаються до їх підготовки.

Для висування мбр (тбр) до переднього краю вибирається якомога більша кількість маршрутів з максимальним використанням існуючих доріг, просік, переправ у обхід населених пунктів та інших уразливих місць. З метою прикриття колон, що висуваються від засобів розвідки і наведення високоточної зброї противника, доцільно вибирати маршрути в лісних масивах, посадках та в інших місцях з урахуванням використання оптичних і радіолокаційних полів невидимості.

Кожній мбр (тбр), як правило, призначається два-три маршрути, крім того, один – два запасних. На рубежі розгортання в батальйонні і ротні колони готуються рокади. Ці шляхи, як правило, готуються силами старшого начальника. Далі до переднього краю прокладаються колонні шляхи для розгортання батальйонів в ротні та взводні колони, позначаються напрямки руху до проходів у загородженнях перед переднім краєм. Далі до переднього краю прокладаються колонні шляхи для розгортання батальйонів в ротні та взводні колони, позначаються напрямки руху до проходів у загородженнях перед переднім краєм.

Всього в смузі висування бригади з вихідного району на рубіж переходу в атаку може бути потрібно підготувати 90-130 км фронтальних і рокадних шляхів. Крім того, від основних шляхів готуються шляхи виходу бригадної артилерійської групи в райони вогневих позицій, а пунктів управління - в райони їх розгортання.

Підготовка шляхів до рубежу розгортання в ротні колони здійснюється, як правило, силами інженерно-дорожніх підрозділів військ, що знаходяться у зіткненні з противником.

Колонні шляхи від рубежу розгортання в ротні колони до рубежу розгортання у взводні колони і рубежу переходу в атаку, вибираються командирами механізованих (танкових) батальйонів і рот бригади та готуються військами, що знаходяться в безпосередньому зіткненні з противником.

Напрям руху від рубежу переходу в атаку до проходів у загородженнях перед переднім краєм оборони позначається силами інженерних підрозділів, виділених для пророблення і утримання проходів. Всі шляхи повинні бути добре позначені для руху по них як вдень, так і вночі.

При наявності водних перешкод в смузі висування бригади на них вибираються, а при необхідності обладнуються основні переправи (по одній на кожен шлях) і запасні переправи (по одній на одну-дві основних переправ).

2. Призначення, технічна характеристика, будова системи змащування двигуна м-408.

Система змащування двигуна – комбінована. Під тиском змащуються корінні і шатунні підшипники колінчастого валу, підшипники розподільного валу, розподільні шестерні, підшипники коромисел і верхні шарові головки штовхаючих штанг.

Розбризкуванням змащуються стінки (дзеркала) циліндрів, поршні з поршневими кільцями, втулки верхніх головок шатунів, поршневі пальці, робочі поверхні кулачків розподільного вала, штовхачі клапанів в направляючих, а також стержні клапанів в їх направляючих втулках.

Система змащування складається з: піддона, картера (резервуара для масла), масляного насоса з маслоприймачем і сітчастим фільтром, масляних фільтрів грубого і тонкого очищення, редукційного і запобіжного клапанів, маслопроводів і каналів, масловимірювального стержня (щупа), покажчика тиску масла і масляного радіатора.

Система змащування має робочий тиск масла 2-5кг/см2.

Місткість системи змащування – 5л.

Догляд за системою змащування полягає в перевірці якості масла і підтриманні нормального рівня масла в картері, періодичній і сезонній заміні масла, перевірці стану і роботи фільтрів грубого і тонкого очищення масла, заміні фільтруючого елемента фільтра тонкого очищення масла, перевірці щільності з’єднань маслопроводів, прокладок, сальників і підтяжки з’єднань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]