Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фонд ККЗ ЕТЗ .doc
Скачиваний:
475
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
4.48 Mб
Скачать

Електрообладнання включає: бензоелектричний агрегат аб-8-т/230м, блок вводу, пульт керування, електродвигуни. Еталон відповіді на ккз №23

1. Організація виконання завдання з ведення інженерної розвідки з ісп (схема розміщення ісп з орієнтирами).

ІСП призначений для ведення інженерної розвідки спостереженням.

Склад: 2-3 сапери-розвідники (один з них старший) (при веденні розвідки спостереженням до однієї доби – 2 чол., більше доби – 3).

Пост оснащується: приладами спостереження, схемою місцевості, журналом спостереження, компасом, годинником, електричним ліхтарем, письмовим приладдям, засобами зв’язку та пересування.

На ІСП покладаються наступні завдання:

  • вивчення місцевості та виявлення місць розташування, типів і видів споруд і загороджень противника;

  • виявлення закритих підступів до інженерних споруд і загороджень;

  • визначення місць і характеру інженерних заходів, що виконуються противником, форт обладнання місцевості, створення СІЗ, виявлення шляхів руху противника, пророблення проходів тощо.

Схема

2. Призначення, технічна характеристика, будова агрегату аб-4-п/115.

Електроагрегат АБ-4-П/115 є джерелом електричної енергії електростанції ЕСБ-4-ВЗ.

Електроагрегат постійного струму потужністю 4кВт АБ-4-П/115 призначений для зарядки акумуляторів і живлення інших споживачів постійним струмом напругою 115 В у межах номінальної потужності.

Основні технічні характеристики

Тип агрегату

– АБ-4П/115

Потужність номінальна, кВт

– 4,6

Рід струму

– постійний

Напруга номінальна, В

– 115

Струм номінальний, А

– 40

Тривалість безперервної роботи, год.

без дозаправлення пальним

– 5

з дозаправленням пальним

– 24

Місткість паливного баку, л

– 20

Витрата пального, кг/год.

– 3

Первинний двигун

– УД-25

Тип генератора

– ГАБ-4-П/115

До складу електроагрегату входить:

- двигун,

- генератор,

- блок приладів,

- блок апаратури,

- паливний бак,

- рама,

- комплект запасних інструментів і пристосувань (ЗІП),

- комплект експлуатаційних документів

3. Призначення, тх, будова і принцип роботи приладів безпеки крана кс-3572.

Прилади та пристрої безпеки крана КС-2573 призначені для запобігання аварій, поломок та інших нещасних випадків під час роботи крана.

До них відносяться:

- обмежувач вантажопідйомності, який призначений для вимикання механізмів крана при роботі з вантажами, які перевищують вантажопідйомність на даному вильоті стріли. До складу входять: датчик навантаження (знаходиться на поворотній рамі), датчик кута (знаходиться на стрілі), блок керування, блок сигналізації (обидва блоки знаходяться в кабіні кранівника).

- обмежувач підйому гака призначений для відключення механізму підйому вантажу при досягненні гакової обойми крайнього верхнього положення. Він розташований на кінці стріли і складається: упор, вантаж, тросик, кінцевий вимикач.

- пристрій аварійного вимикання механізмів призначений для вимикання механізмів крана при припиненні натискання на педаль аварійного контакту в кабіні кранівника. Він знаходиться на полу в кабіні кранівника і вимикається під впливом його лівої ноги.

- обмежувач змотування каната призначений для відключення лебідки при запасі каната на барабані 1,5–2,5 оберти. Він розташований на лебідці.

- універсальний автоматичний сигналізатор УАС-1 призначений для попередження світловим та звуковим сигналами про наближення стріли крана на небезпечну відстань до мережі електроструму з напругою від 220В до 750кВ. Він складається: антенний блок (знаходиться на кінці стріли); підсилюючо-виконавчий блок (знаходиться в кабіні кранівника на передній панелі під пультом керування).

  • обмежувач підйому стріли призначений для відключення механізму підйому стріли при підході стріли до верхнього положення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]