Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фонд ККЗ ЕТЗ .doc
Скачиваний:
475
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
4.48 Mб
Скачать

Еталон відповіді на ккз №30

1. Робоча карта командира підрозділу інженерних військ. Вимоги, яким повинна відповідати робоча карта.

Топографічна карта, на якій графічно за допомогою умовних тактичних знаків і скорочених позначень відображаються тактична обстановка і її зміни в ході бою, називається робочою картою того командира, який її веде.

Робоча карта повинна відповідати певним вимогам, найважливіші з яких наочність, повнота і точність нанесення обстановки.

Наочність робочої карти командира полягає в ясному і чіткому відображенні бойової обстановки з виділенням її головних елементів. Це досягається правильним застосуванням і чітким викреслюванням тактичних умовних знаків; виділенням положень військ, що відносяться до різного часу; правильним розташуванням на робочій карті службових і пояснювальних написів; правильним виразним зображенням фактичного положення військ і передбачуваного характеру дій; правильним підйомом карти. Велике значення для наочності робочої карти має правильний вибір співвідношення розмірів умовних знаків, позначень і написів пояснень, який залежить від об'єму нанесеної на неї інформації, тобто від її графічного навантаження.

Повнота нанесення обстановки на робочу карту зумовлюється тим об'ємом відомостей, який необхідний командирові для управління підлеглими підрозділами в бою. Це означає, що на свою робочу карту командир повинен наносити тільки ті дані обстановки і з такою деталізацією, які йому дійсно необхідні. Дотримання цієї вимоги дозволить економити час при нанесенні обстановки, полегшить користування робочою картою і, що саме головне, сприятиме збереженню в таємниці задуму командира з організації і веденню бою підрозділом і задуму старшого начальника.

Точність нанесення обстановки. Нанесена на робочу карту обстановка повинна точно відповідати дійсному положенню військ на місцевості.

2. Призначення, склад, технічна характеристика комплекту електроінструменту для обробки деревини електростанції есб-8 ім.

В комплект станції ЕСБ-8ІМ входять комплекти інструментів для обробки деревини.

В комплект інструментів для обробки деревини входять

- дві електросвердлилки,

- два електрорубанки,

- пилка дискова,

- три бензиномоторні пилки „Урал-2”(МП-5),

Електросвердлилка призначена для свердління отворів діаметром до 23 мм в сталі середньої твердості і до 32 мм в дереві.

Суміжними частинами електросвердлилки є свердла по металу і бури по дереву.

Пилка – ручна, електрична, дискова, призначена для поздовжнього, поперечного, косого розпилювання дошок і брусків та інших лісоматеріалів товщиною до 70 мм.

Електрорубанок призначений для стругання дерев’яних виробів із необмеженою шириною стругання при виконанні різних робіт. Електрорубанок може використовуватись як невеликий напівстаціонарний фугувальний станок. Ширина стругання – 100 мм, товщина стружки, яка зрізається за один прохід, – 2 мм.

Для валення і розпилювання дерев, обрізки сучків та інших допоміжних і ремонтних робіт в комплекті є три бензиномоторні пилки “Урал-2” потужністю 3,6 кВт. Місткість паливного баку 1,6 л суміші бензину А-76 з автомобільними мастилами АС-8/М-8А/ або із АС-9,5 в пропорції 20:1. Витрата пального – 600 г/кВт. год.

Технічна характеристика електроінструменту

електростанції ЕСБ-8ІМ

Інструмент

Тип

Кількість,

шт.

Потужність ел. двигуна, кВт

Маса,

кг

Пилка ручна електрична дискова

ІЕ 5103

1

0,83

14,5

Машина ручна свердлильна електрична

ІЕ 1301

2

0,83

5

Рубанок ручний електричний

ІЕ 5707-А-ІІ

2

0,82

12,4

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]