Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Knizhka-testi_1_biokhimiya.doc
Скачиваний:
111
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
2.13 Mб
Скачать

Тести для ліцензійного іспиту крок – 1

38. у грудних дітей спостерігають різке гальмування просування нерозчинного казеїну через травний тракт, внаслідок чого на нього тривало впливають протеїнази. Який із перелічених ензимів обумовлює такий стан?

  1. Ренін

  2. Гастриксин

  3. Еластаза

  4. Амінопептидаза

  5. Хімотрипсин

39. У гастробіоптаті пацієнта Д. з виразковою хворобою шлунка виявлено Нelicobacter руlori. Котрий з перелічених ензимів має бути наявним у ньому також?

    1. Уреаза

    2. Дегідрогеназа

    3. АлАТ

    4. АсАТ

    5. Карбоксипептидаза

40. У гастроентерологічне відділення госпіталізований хлопчик віком 7 років. Йому призначене біохімічне дослідження крові та сечі, зокрема визначення вмісту уропепсину в сечі. Уропепсин у педіатричній практиці визначають для дослідження...

    1. секреторної активності залоз слизової оболонки шлунка

    2. інтенсивності процесів травлення в шлунку

    3. моторно-евакуаторної діяльності шлунка

    4. патологічних процесів у шлунку

    5. патологічних компонентів у шлунковому соку

41. У гастроентерологічне відділення госпіталізований пацієнт. Внаслідок нестачі протеолітичних ензимів у нього спостерігають гниття білків у кишці. Про швидкість гниття білків у товстій кишці можна судити за вмістом у сечі...

    1. Індикану

    2. Індолу

    3. Скатолу

    4. Індоксилу

    5. Скатоксилу

42. У пацієнта діагностована недостатність ензимоутворювальної функції шлунка. Дослідження активності якого ензиму не буде інформативним при захворюваннях шлунка у дорослих:

    1. Реніну

    2. Пепсину А

    3. Уропепсину

    4. Гастриксину

    5. Пепсину В

43. пацієнт поступив у гастроентерологічне відділення зі скаргами на здуття живота, відрижку, відчуття тяжкості в шлунку. у шлунковому соку пацієнта при дослідженні виявлена молочна кислота. Для виявлення використали...

  1. Реакцію Уффельмана

  2. Бензидинову пробу

  3. Уреазний метод

  4. Реакцію з резорцином

  5. Пробу Фелінга

44. Пацієнтові з хронічним панкреатитом призначений інгібітор протеолітичних ензимів, які продукуються в підшлунковій залозі в неактивному стані у вигляді зимогенів. Який механізм лежить в основі активації протеолітичного ензиму трипсину?

  1. Частковий протеоліз молекули зимогену

  2. Алостерична регуляція

  3. Фосфорилювання

  4. Відщеплення з С-кінця гексапептиду

  5. Дефосфорилювання

45. пацієнт поступив у гастроентерологічне відділення зі скаргами на здуття живота, відрижку, відчуття тяжкості в шлунку. Під час комплексного обстеження у шлунковому соку пацієнта виявлена речовина, наявність якої свідчить про розвиток злоякісної пухлини шлунка. Яка це речовина?

  1. Молочна кислота

  2. Пепсин

  3. Пепсиноген

  4. Ренін

  5. Внутрішній фактор касла

46. Пацієнтка госпіталізована з крововиливом у шлунок. Котра з нижчеперерахованих речовин є продуктом гниття білків, концентрація якого зросла у крові пацієнтки:

  1. Крезол

  2. креатин

  3. Гістамін

  4. Низькомолекулярний пептид

  5. Серотонін

47. Пацієнт госпіталізований зі скаргами на здуття живота, метеоризм, діарею після споживання білкової їжі. Лікар припускає порушення перетравлення білків, внаслідок якого посилюється їх гниття. Котра з перерахованих речовин є продуктом гниття білків у кишках?

  1. Кадаверин

  2. Білірубін

  3. Молочна кислота

  4. Порфобіліноген

  5. Триптофан

48. трипсин виділяється в просвіт дванадцятипалої кишки в неактивному стані. Яка з перелічених речовин є активатором трипсиногену?

  1. Ентерокіназа

  2. Хімотрипсин

  3. Жовчні кислоти

  4. Карбоангідраза

  5. Карбоксиполіпептидаз

49.Травлення в тонкій кишці відбувається за допомогою низки ензимів. Деякі з них продукуються в неактивній формі, до них належать:

  1. Трипсин, хімотрипсин

  2. Мальтаза, амілаза

  3. Нуклеаза, трипсин

  4. Амілаза, ліпаза

  5. Нуклеази, пептидаза

50. хворий скаржиться на дискомфорт у ділянці шлунка, який пов’язаний з порушенням перетравлення білків у шлунку. Дефіцит яких ензимів зумовлює цей процес?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]