Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тези лекцій Word.doc
Скачиваний:
137
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
278.02 Кб
Скачать

Якщо порушень цілісності периметра не виявлено і при цьому:

а) всі контрольні лампи горять рівним світлом - передає на ПЦО повідомлення «Об'єктова справна»;

б) блимає або не горить одна або декілька контрольних ламп - передає на ПЦО повідомлення «об'єктова спрацювала, мигає (не горить) лампочка і умовний номер лампи, що спрацювала або несправної, на щиті приладів;

в) є всі ознаки знеструмлення (частіше по цілій групі об'єктів) - такі як відсутність світла контрольних ламп охоронно-пожежної сигналізації (ОПС), освітлення усередині об'єкту - передає на ПЦО повідомлення «знеструмлення».

Не залишає об'єкт без охорони до прибуття груп перекриття «господоргана», а також до з'ясування причини спрацьовування ОПС і здачі об'єкту під нагляд ПЦО.

При виявленні порушень цілісності об'єкту негайно докладає про це черговому по МРО і ПЦО, блокує об'єкт і силами наряду здійснює комплекс оперативних дій по виявленню, переслідуванню і затриманню злочинців. Знайшовши злочинців безпосередньо в приміщенні об'єкту або біля нього, вживає заходів до затримання, а за відсутності такої можливості - блокує шляхи відходу злочинців і, по прибуттю групи захоплення, виконує команди старшого групи.

Одержавши наказ про виїзд по сигналу "Тривога" на квартиру, що охороняється, в дорозі проходження розподіляє обов'язку між членами екіпажа і визначає порядок їх дій по прибуттю на місце події.

Для цього уточнює всі вразливі місця і шляхи можливого відходу злочинців (наявність ліфта, суміжних балконів, архітектурних надбудов, виступів, пожежних сходів, проходів, горищ, підвалів). За наявності пасажирського ліфта блокує його на першому поверсі і по сходовому маршу спускається на поверх квартири, що охороняється, звертаючи увагу на місця можливого укриття злочинців.

До дверей квартири необхідно наближатися приховано, дотримуючи заходи особистої безпеки, потім оглянути дверні замки, двері, прослуховувати атмосферу квартири.

Про результати доповісти відповідальному по ПЦО, а у разі виявлення слідів зламу - черговому по ОВС. При виявленні сторонніх в квартирі, що охороняється, наряд блокує їх на об'єкті і вживає заходів до затримання.

Працівнику міліції охорони під час несення служби забороняється:

  1. Приймати під охорону об'єкти, не вказані в маршрутній картці і табелі поста.

  1. Самостійно або на прохання адміністрації об'єкту закривати на замки або відкривати двері, вікна, віконниці, встановлювати і знімати замки, невигідні пломби, друк, переміщати пожежний інвентар.

  1. Допускати кого-небудь на об'єкти в невстановлений час.

  1. Передавати або пред'являти кому б то не була своя зброя і спецзасоби, за винятком осіб, яким він підлеглий.

  1. Самовільно залишати маршрут (пост), змінювати порядок несення служби, відволікатися від виконання обов'язків по охороні об'єктів і ослабляти пильність (спати, читати, приймати їжу в невстановлений час і т.п.), вступати в розмови з питань, що не відносяться до служби.

  1. Заходити без службової необхідності в житлові будинки, столові, магазини, клуби, ресторани і інші приміщення.

  1. Порушувати правила радіообміну, викликати центральну радіостанцію під час ведення переговорів з іншими кореспондентами, вести особисті переговори і відключати станцію в період несення служби.

  1. Перевищувати встановлену швидкість руху, якщо це не викликано оперативною необхідністю.

  1. Перевозити сторонніх громадян і вантажі на службовому транспорті, залишати транспорт без нагляду, передавати кому б то не було управління автомобілем.