Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
35
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
452.1 Кб
Скачать

21. Обов"язки та відповідальність посадових осіб податкових органів.

Под служба – сукуп-ть держ орг, що орг і контр надх-ня под-в, под і окремих видів непод-х платежів.

На органи под служби покладено певні ф-ї, відповідно до яких їм надаються певні повноваження. Вони повинні діяти лише в межах наданих їм повноважень.

Посадові особи ДПС зобов’язані дотримуватись Конституції і законів У, інших нормативних прав та охоронюваних законом інтересів громадян і підпр-в. За невиконання або неналежне виконання посадовими особами ДПС своїх обов’язків вони притягаються до дисциплінарної, адмін, кримінальної та матер відповід-ті згідно з ЗУ. Збитки, завдані неправомірними діями посадових осіб ДПС, підлягають відшкодуванню за рахунок коштів держ бюджету. Посадові особи ДПС зобов’язані дотримуватись комерц та службової таємниці.

22. Податкова міліція.

У складі органів ДПС знах-ся податкова міліція, очолює яку перший заступник Голови Держ податкової адм-ції.

Податкова міліція скдад-ся зі спец підрозділів з боротьби з податк правопорушеннями, що діють у складі органів відпов рівня ДПС, і здійснює контроль за додержанням податк закон-тва, виконує оперативно-розшукову, кримінально-процесуальну та охоронну функції.

Завданнями податк міліції є:

  • Запобігання злочинам та ін правопр-ням у сфері опод-ня, їх розкриття, розслідування та провадження у справах про адмін правопор-ня.

  • Розшук платників, які ухиляються від сплати податків, ін платежів;

  • Запобігання корупції в органах ДПС та виявлення її фактів;

  • Забезп-ня безпеки д-ті працівників органів держ податкової служби, захисту їх від протиправних посягань, пов’язаних з виконанням службових обов’язків.

Посадові особи податкової міліції зобов’язані дотримуватись Конституції і ЗУ, інш нормативних прав та охоронюваних законом інтересів громадян і підпр-в.

23. Облік юр осіб в органах держ податкової служби України.

Юр особи (їх філії), у яких згідно з ЗУ країни виникають податк зобов'язання, повинні у 20-денний термін після одержання свідоцтва про держ реєстра­цію звернутися до податкових органів за своїм місце­знаходженням для взяття на податк облік. Для цього юр особа по­винна подати до підрозділу держ податк органу, який займається обліком платників податків, за своїм місцезнаходж-м такі документи: заяву; нотаріально завірені копії установчих док-тів з відміткою органу, що здійснив держ реєстра­цію; копію положення (для бюджетних установ); копію свідоцтва про держ реєстрацію.

Взяття на облік платника податків — юр особи (філії) здійсн-ся держ податк органом у 2-денний термін від дня надходження заяви. Дані із заяви про взяття на облік за­носяться до журналу обліку платників податків і зборів (обов'яз­к платежів) — для юр осіб та Єдиного банку даних про платників податків — юр осіб.

Після взяття платника податків на облік держ податк органи видають йому довідку про взяття на облік для пред'яв­лення в установу банку, де він вирішив відкрити пот раху­нок. Банк, а також платник зобов'язані протягом 3-х роб днів з дня відкриття рахунка платнику податків (включаючи день відкриття) надіслати повідомлення про це держ податку органу, в якому взято на облік такого платника податків.

Підрозділи обліку платників податків після взяття на облік платника податків формують його облікову справу з переліком документів, визначених вище, яка на другий день після взяття платника податків на облік закріплюється за інспектором.

Соседние файлы в папке shpora_podatkova_sistema_02