Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
35
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
452.1 Кб
Скачать

86. Спрощена система оподаткування суб’єктів малого під-ва: особливості у нарахуванні та сплаті для фіз.. Осіб.

Ставка єдиного податку встанов. місцевими радами за місцем держ. реєстрації суб’єкта підприєм. діяльності залежно від виду діяльності та місця її здійснення і не може становити менше 20 та більше 200 грн. за календарний місяць.

У разі, коли фіз.. особа здійснює декілька видів підприєм. діяльності, для яких установлено різні ставки єдиного податку, нею придбавається одне свідоцтво і сплачується єдиний податок, що не перевищує встановленої макс. ставки.

Фіз. особи перераховують суми єдиного податку на окремий рахунок відділень Держ. казнач. Укр..

Відділення Держ.казнач.Укр.. наступного дня після надходження коштів перераховують суми єдиного податку у таких розмірах:

• до місцевого бюджету-43%

• до Пенсійн. фонду Укр-42%

• на обовязк. соц. страх-15%

Якщо платник єдиного податку займається підприєм. діяльністю з викорис. найманої праці або за участю у підприєм. діяльності членів його сім’ї, розмір єдиного податку збільшується на 50% за кожну особу.

Сплачена сума єдиного податку є остаточною і не включається до перерахунку загальних податкових зобов’язань такого платника податку. При цьому доходи, одержані платником єдиного податку, не включ. до складу його сукупного оподаткованого доходу за підсумками звітного року.

87. Спрощена система оподаткування суб’єктів малого під-ва: Особливості у нарахуванні та сплаті для юрид. Осіб.

Ставка єдиного податку для юрид. осіб встановл. в розмірі 6% обсягів виручки від реаліз.продукцій, якщо сплачують ПДВ, і 10%, якщо не сплачують ПДВ.

Юрид. особи щомісяця перераховують суми єдиного податку до 20 числа місяця, наступного за тим , в якому одержано виручку, на окремий рахунок відділень Держ. казнач. Укр.

Відділення Держ.казнач.Укр.. наступного дня після надходження коштів перераховують суми єдиного податку у таких розмірах:

• до Держ. бюджету Укр.-20%

• до місцевого бюджету-23%

• до Пенсійного фонду Укр..-42%

• на обов’язкове соц. страх-15%

За результатоми господ. Діяльності за звітній період суб’єкти малого підприємства – юрид. особи подають до органу держ. подат. служби до 20 числа місяця, наступного за звітнім періодом, розрахунок сплати єдиного податку, акцизного збору та ПДВ, а також платіжні доручення про сплату цього податку з відміткою про зарахування коштів.

88. Плата за землю: платники, об’єкт оподаткування і ставки.

Об'єктом плати за землю виступає земельна ділянка, яка пе­ребуває у власності, корист-ні, в тому числі на умовах орен­ди.

Платниками є власники землі та землекористувачі, в тому числі і орендарі.

Плата за землю стягується в двох формах: земельний пода­ток; орендна плата.

Ставки плати за землю не с/г призначення диференц-ся для зе­мель населених пунктів і земель промисловості, транспорту тощо за межами населених пунктів.

Щодо земель с/г призначення, ставки вста­новлюються у % від грошової оцінки одного гектара с/г угідь і диференц-ся для ріллі, сіно­жатей та пасовищ і для багаторічних насаджень.

За земел ділянки в межах насел-х пунктів ставки податку із земель, грошову оцінку яких визначено, встанов-ся у % від грошової оцінки. Якщо грошову оцінку земельних діля­нок не визначено, викор-ся середні ставки (в копійках за квадратний метр) для населених пунктів, розміри яких диференц-ся залежно від чис-ті нас-ня.

У населених пунктах, віднесених до курортних, встанов­люються підвищуючі коефіцієнти до середніх ставок. Податок за земельні ділянки, зайняті житловим фондом, автостоянками, га­ражами, дачами громадян, а також надані для потреб с/г вир-ва, водного та лісового госп-ва тощо справляється в розмірі 3% суми земельного податку.

Щодо земель, розташованих поза межами населених пунктів, ставки земельного податку встанов-ся:

•для підприємств промисловості, транспорту, зв'язку та іншо­го призначення — з розрахунку 5% від грошової оцінки одиниці площі ріллі по області;

•для залізничного транспорту, Збр Сил Укр — у роз­мірі 0,02% від грош оцінки од площі ріллі по області та ін.

Податок за зем ділянки, надані в тимчасове корист-ня на землях природоохор-го, оздоровч, рекреаційного та історико-культур призн-ня, справляється у розмірі 50% в від грош оцінки одиниці площі ріллі по області.

Податок за земельні ділянки, що входять до складу земель лі­сового фонду і зайняті виробничими, культурно-побутовими, жилими будинками та госп будівлями і спорудами, справляється у розмірі 0,3% від грош оцінки одиниці площі ріллі по області.

Соседние файлы в папке shpora_podatkova_sistema_02