Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тактика менеджера.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
188.93 Кб
Скачать

Пвнз «Европейський університет»

Нікопольська філія

Кафедри економіки та менеджменту

Самостійна робота

з навчальної дисципліни «особиста тактика менеджера»

Виконав студент 1 курсу групи Д-2014-1

Напрямку 6.030601 «Менеджмент»

Хрущов Сергій Володимирович

Перевірив керівник ст. викладач

Шахматова Т. В.

м. Нікополь - 2015 рік

Самоменеджмент

1. Місце організації праці менеджера в теорії менеджменту.

Самовдосконалення - єдиний шлях формування людини як особистості, розвитку її здібностей, набуття знань, необхідних у житті навичок і вмінь. Як свого часу зазначав великий російський письменник Л. Н. Толстой, прагнення до самовдосконалення вже тому властиве людині, що він ніколи, якщо правдивий, не може бути задоволений собою.  Ефективне самоврядування безпосередньо пов'язано як з природною людською природою, так і з організацією (людей, ідей, відносин). Самоменеджмент можна визначити як саморозвиток менеджера, яке полягає в послідовному і цілеспрямованому використанні випробуваних практичних методів роботи в повсякденній діяльності, для того щоб оптимально і зі змістом використовувати свій час. Самоменеджмент визначається як наука про самоорганізацію і самоврядування людини,процес самодіяльності, піднесення особистості. Сюди ж можна віднести і самодисципліну: вміння тримати себе в руках, керувати своєю поведінкою; уміння підкоряти свої дії певним вимогам, принципам. 

2. Причини, які спонукають менеджера до самовдосконалення. Цикл самовдосконалення.

Прагнення до самовдосконалення – це важливий мотив, який спонукав нас багато працювати і розвиватися. На думку А. Маслоу, це прагнення до повної реалізації своїх здібностейі бажання відчувати свою компетентність. Самовдосконалення, рух вперед часто супроводжується внутрішнім конфліком особистості, але не є насильством над собою. Рух вперед – це очікування, передбачення нових приємних відчутів і вражень.

3. Особисті якості, що необхідні для самовдосконалення.

Самовдосконалення - Це важкий процес, який передбачає наявність у людини чотирьох основних якостей:

- сміливість і рішучість;

- відкритість і скромність;

- надійність і впевненість;

- почуття цілі і надія.

Сміливість і рішучість. Дійсно, якщо людина хоче рухатися вперед, зустрічатися з новими людьми, застосовувати нові методи йому необхідна сміливість, тому не можна точно визначити, яким буде кінцевий результат. Сміливість, щоб застосовувати нові ідеї, сміливість, щоб не повернути назад, не здатися. Коли, на шляху до поставленої мети з'являються перешкоди, труднощі й розчарування, потрібно мати таку якість, як рішучість. Відкритість і скромність, то вони притаманні. Я завжди відкритий для якихось нових ідей, поглядів, визнаю існування інших точок зору, які іноді й не співпадають з моєю, намагаюся зрозуміти їх. Скромність теж має велике значення для мене, адже, не будь її, у людини може виробитися невиправдане почуття переваги, манія величі. Надійність і впевненість тісно пов'язані з нашим минулим. Вони показують, дало воно нам почуття захищеності. Почуття мети і надія . Без цих особистісних якостей складно уявити собі процес самовдосконалення. Адже, якщо не поставиш собі якусь ціль в життя, то не до чого буде прагнути, не за чим буде щось змінювати в житті і в собі.