Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ХУУП ФУЕ МР 5 курс 2015-2016 / МР.Управлiння_проектами.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
884.74 Кб
Скачать

Методичні вказівки

Ключовими термінами, на розумінні яких базується засвоєння навчального матеріалу теми, є : ініціалізація проекту, структура та зміст проектного завдання, роль учасників розробки проектного завдання, функції проектного планування, роботи з планування проекту, вимоги до послідовності виконання робіт, методологічні підходи при плануванні проектів (традиційний підхід, схематичний, багатостадійне та багаторівневе планування. Методологія «витрати-час-ресурси» (СТЯ), проекти у контрольованому середовищі (PRINCE)), сітьове планування, складання бюджету, моніторинг виконання у часі та по витратах, система інформування і прийняття рішень, компоненти структуризації проекту, методологія структуризації, підсистеми робочої структури: кінцеві результати, субпроекти, робочі модулі, робочі елементи; їх характеристика, робочий пакет, двоспрямована структура проекту, структуризація витрат, триспрямована структура проекту, матриця відповідальності, кодування робіт, СТК-словник для середніх га великих проектів на підприємстві.

З метою глибокого засвоєння навчального матеріалу при самостійному вивченні теми студенту варто особливу увагу зосередити на таких аспектах:

Сутність, мета та завдання ініціалізації проекту. Структура та зміст проектного завдання. Роль учасників розробки проектного завдання. Мета і функції проектного планування. Характеристика робіт з планування проекту. Вимоги до послідовності виконання робіт. Організація планування. Методологічні підходи при плануванні проектів: традиційний підхід, схематичний, багатостадійне та багаторівневе планування. Методологія «витрати-час-ресурси» (СТЯ), проекти у контрольованому середовищі (PRINCE). Складові системи планування та контролю проекту: мета, характеристика робіт, сітьове планування, складання бюджету, моніторинг виконання у часі та по витратах, система інформування і прийняття рішень.

Компоненти структуризації проекту. Методологія структуризації, її характеристика та значення. Підсистеми робочої структури: кінцеві результати, субпроекти, робочі модулі, робочі елементи; їх характеристика. Основні ознаки робочого пакета як найнижчої о рівня робочої структури. Переваги робочої структури проекту. Створення двоспрямованої структури проекту на основі поєднання робочої та внутрішньої організаційної структури проекту. Структуризація затрат. Поєднання робочої, організаційної і затратної структур у триспрямованій структурі проекту.

Розробка матриці відповідальності. Кодування робіт. СТК-словник для середніх га великих проектів на підприємстві.

Семінарське заняття 2

Тема 4. Управління часом виконання проекту

Питання для усного опитування та дискусії

  1. Методи календарного планування.

  2. Види логічних зв'язків у сітьових графіках, і побудова умовних діаграм.

  3. Оцінювання тривалості робіт (проекту).

  4. Сутність, завдання та види календарних планів.

  5. Методологія календарного планування проектів.

Аудиторна письмова робота

Виконання студентами тестових завдань з питань теми заняття.