Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ХУУП ФУЕ МР 5 курс 2015-2016 / МР.Корпоративне_управлiння_.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
850.94 Кб
Скачать

Практичні завдання

Завдання. Дати правильні відповіді на тести:

1. Визначте орган державного управління із спеціальними повноваженнями, на який покладене регулювання і реалізація прав держави в управлінні об'єктами і частками державної власності:

а) Державна комісія по цінних паперах і фондовому ринку

б) Фонд державного майна України

в) Антимонопольний комітет

2. Актуальна на цей час необхідність продовження подальшого розвитку процесу вдосконалення вітчизняної нормативно-правової бази функціонування акціонерних товариств випливає із того, що:

а) в Україні існує значна кількість законів України та інших законодавчих актів, які регулюють корпоративні відносини на всіх рівнях;

б) наявна нормативно-правова база діяльності акціонерних товариств недостатньо захищає права держави як одного з найбільших акціонерів;

в) нормативно-правова база корпоративних відносин в Україні недостатньо повно охоплює усі питання діяльності акціонерних товариств.

3. Управління державним корпоративним сектором в Україні поділяється на таку кількість змістових блоків:

а) п'ять;

б) чотири;

в) три.

4. Розробка норм і контроль за дотриманням антимонопольного законодавства на ринку цінних паперів є:

а) прикладом втручання держави у ринкові процеси;

б) участю держави у забезпеченні прав інвесторів;

в) важливими формами державного регулювання ринку цінних паперів і корпоративного сектора економіки.

5. Фінансова діяльність акціонерного товариства перевіряється:

а) ревізійною комісією товариства, районною податковою інспекцією, сторонніми аудиторськими організаціями (раз на рік);

б) державними податковими та іншими контролюючими і ревізійними органами, ревізійною комісією акціонерного товариства;

в) державними податковими інспекціями, іншими державними та контрольно-ревізійними органами в межах їх компетенції, ревізійною комісією акціонерного товариства, сторонніми аудиторськими організаціями.

6. Державні акціонерні компанії можуть бути створені:

а) як результат акціонування державних підприємств, що не підлягають приватизації згідно з чинним українським законодавством;

б) у процесі заснування державної акціонерної компанії та придбання державою відповідних пакетів акцій у інших власників;

в) як результат акціонування державних підприємств, що не підлягають приватизації згідно з чинним українським законодавством, заснування державної акціонерної компанії, придбання державою відповідних пакетів акцій у інших власників.

4. Зміст самостійної роботи студентів

Самостійна робота студента є однією з основних складових оволодіння навчальним матеріалом і виконується в позааудиторний час, передбачений тематичним планом навчальної дисципліни.

Під час вивчення навчальної дисципліни студенти повинні навчитися самостійно мислити, поглиблювати засвоєні теоретичні знання, опановувати практичні навики з організації праці менеджера. Відповіді на питання повинні бути стисло законспектовані з обов‘язковими посилання на використані джерела.

Форма контролю самостійної роботи – перевірка конспекту або обговорення на семінарському занятті. Питання самостійної роботи виносяться на поточний, модульний і підсумковий семестровий контроль.

З метою самостійного визначення рівня засвоєння теоретичного матеріалу студентам пропонуються питання для самоконтролю набутих знань.