Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KPK_20110705 / KPK_20110705.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
4.21 Mб
Скачать

3.8 У Митному кодексі України (Відомості Верховної Ради України (ввр), 2002, n 38-39, ст.288):

  1. у частині другій статті 308 слова “досудового слідства у зв’язку з рослідуванням кримінальних справ” замінити словами “досудового розслідування у зв’язку з кримінальним провадженням”;

  1. частину другу статті 328 викласти в такій редакції:

“У разі закриття кримінального провадження, але за наявності в діях правопорушника ознак порушення митних правил, стягнення у вигляді попередження, штрафу може бути накладено не пізніш як через місяць з дня прийняття рішення про закриття кримінального провадження.”

  1. у частині першій статті 364 слова “кримінальної справи” замінити словами “кримінального провадження”;

  1. пункт 4 частини першої статті 391 виключити;

3.9. У Сімейному кодексі України (Відомості Верховної Ради України, 2002 р., n 21-22, ст. 135):

1) у частині четвертій статті 164 слова “злочину, він порушує кримінальну справу” замінити словами “кримінального правопорушення, він письмово повідомляє про це орган досудового розслідування, який у порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом України, розпочинає досудове розслідування”;

2) у частині другій статті 228 слова “чи кримінальною справою, яка є у їх провадженні” замінити словами “справою чи кримінальним провадженням”;

3.10. У статті 67 Кодексу торговельного мореплавства України (Відомості Верховної Ради України (ввр), 1995, nn 47, 48, 49, 50, 51, 52, ст.349):

1) у назві статті слово “дізнання” замінити словами “посадова особа, уповноважена на вчинення процесуальних дій у кримінальному провадженні”;

2) частину першу викласти в такій редакції:

“Якщо на судні, що перебуває у плаванні, вчиняються діяння, передбачені законом України про кримінальну відповідальність, капітан судна уповноважений на вчинення процесуальних дій в порядку, передбаченому кримінальним процесуальним законодавством України та відповідною Інструкцією, яка затверджується Генеральним прокурором України за погодженням з центральним органом виконавчої влади в галузі транспорту та центральним органом виконавчої влади в галузі рибного господарства.”

  1. у частині другій слова “матеріали дізнання” замінити словами “зібрані матеріали”;

  1. у частині третій слово “кримінально-процесуальним” замінити словами “кримінальним процесуальним”;

3.11. У Законі України “Про судоустрій і статус суддів” (Відомості Верховної Ради України (ввр), 2010, n 41-42, n 43, n 44-45, ст.529):

  1. статтю 21 доповнити частиною п’ятою такого змісту:

“5. З числа суддів місцевого загального суду обираються слідчі судді (суддя), які здійснюють повноваження з судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні в порядку, передбаченому процесуальним законом.

Слідчі судді (суддя) обираються зборами суддів цього суду за пропозицією голови суду на строк не більше двох років. До обрання слідчого судді відповідного суду його повноваження здійснює найстаріший за віком суддя цього суду.”

  1. частину першу статті 24 доповнити пунктом 8-1 такого змісту:

“8-1) вносить на розгляд зборів суду пропозиції щодо кількості та персонального складу слідчих суддів;”

  1. частину першу статті 29 доповнити пунктом 8-1 такого змісту:

“8-1) здійснює повноваження слідчого судді та призначає з числа суддів апеляційного суду суддів (суддю) для здійснення таких повноважень у випадках, передбачених процесуальним законом;”

  1. у статті 48:

у частині третій слова “Кримінальна справа щодо судді може бути порушена” замінити словами “Судді може бути повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення”;

у частині четвертій слова “вмотивованої постанови” замінити словами “вмотивованого клопотання”;

у частині шостій слово “злочину” замінити словами “кримінального правопорушення”;

  1. статтю 57 викласти в такій редакції:

“Стаття 57. Статус народного засідателя, присяжного

1. Народним засідателем, присяжним є громадянин України, який у випадках, визначених процесуальним законом, вирішує справи у складі суду разом із суддею (суддями), забезпечуючи згідно з Конституцією України безпосередню участь народу у здійсненні правосуддя.

2. Народні засідателі, присяжні під час розгляду і вирішення справ користуються повноваженнями судді. Народні засідателі, присяжні виконують обов'язки, визначені пунктами 1 - 5 частини четвертої статті 54 цього Закону.”

  1. доповнити статтею 58-1 такого змісту: