Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KPK_20110705 / KPK_20110705.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
4.21 Mб
Скачать

3.66. У частині першій статті 18 Закону України “Про державну кримінально-виконавчу службу України” (Відомості Верховної Ради України (ввр), 2005, n 30, ст.409):

  1. у пунктах 10 та 14 слова «злочини» замінити словами «кримінальні правопорушення» у відповідних відмінках;

  1. пункт 12 викласти в такій редакції:

«12) виявляти, припиняти кримінальні правопорушення, вчинені в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах, брати участь у їх розкритті в порядку, встановленому Кримінальним процесуальним кодексом України;»

3.67. У частині третій статті 14 Закону України “Про Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим” (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2000, N 21, ст.158) слова “порушення кримінальної справи проти нього” замінити словами “повідомлення йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення”;

3.68 В абзаці першому частини другої статті 53 Закону України “Про авторське право і суміжні права” (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1994, N 13, ст.64) слова “орган дізнання, слідства” замінити словами “орган досудового розслідування”;

3.69. Перше речення частини восьмої статті 43 Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, N 29, ст.399) викласти в такій редакції:

Особам офіцерського складу, прапорщикам і мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби і військової служби за контрактом та деяким іншим особам, які звільнені зі служби у зв'язку із засудженням або притягненням до кримінальної відповідальності, стосовно яких за відсутністю події або складу злочину чи за недоведеністю їхньої участі у вчиненні злочину були винесені відповідно виправдувальний вирок або ухвала суду про закриття щодо них кримінального провадження, а також членам сімей військовослужбовців, інших осіб, щодо яких ухвала суду про закриття кримінального провадження винесена посмертно, пенсії обчислюються за наявності в них права на пенсію за цим Законом із розміру існуючих на день призначення пенсії окладів грошового забезпечення, встановлених законодавством для відповідних категорій військовослужбовців, інших зазначених осіб.

3.70. У статті 16 Закону України “Про статус народного депутата України” (Відомості Верховної Ради України (ввр), 1993, n 3, ст. 17):

  1. частину другу доповнити новим абзацом такого змісту:

“Звернення народного депутата, направлене правоохоронному органу, може бути надіслано для розгляду до його регіонального підрозділу у залежності від порушених у депутатському зверненні питань. Керівник регіонального підрозділу за результатами розгляду депутатського звернення надає народному депутату письмову відповідь з дотриманням строків, визначених цією статтею.”

  1. частину четверту після слів “до якого було направлено” доповнити словами “або у визначених цих Законом випадках надіслано”;

3.71. У Законі України “Про адвокатуру” (Відомості Верховної Ради України (ввр), 1993, n 9, ст.62):

  1. у частині першій статті 5 слова “кримінально-процесуального законодавства у процесі дізнання та попереднього слідствазамінити словами “кримінального процесуального законодавства у процесі досудового розслідування”;

  1. в абзаці третьому частини першої статті 6 слова “кримінальних справах і справах про адміністративні правопорушеннязамінити словами “справах, справах про адміністративні правопорушення, а також у кримінальному провадженні”;

  1. частину другу статті 7 викласти в такій редакції:

Адвокат не має права прийняти доручення про подання юридичної допомоги у випадках, коли він у даній справі подає або раніше подавав юридичну допомогу особам, інтереси яких суперечать інтересам особи, що звернулася з проханням про ведення справи, або брав участь як слідчій, прокурор, суддя, секретар судового засідання, експерт, спеціаліст, представник потерпілого, свідок, перекладач, понятий, у випадках, коли він є родичем слідчого, прокурора, будь-кого із складу суду, потерпілого, а також в інших випадках, передбачених статтею 78 Кримінального процесуального кодексу України.

  1. у статті 10:

друге речення частини другої викласти в такій редакції:

Забороняється втручання у приватне спілкування адвокатів з підозрюваним, обвинуваченим, засудженим, виправданим.

перше речення частини п’ятої викласти в такій редакції:

“Адвокат повідомляється про підозру Генеральним прокурором України, його заступником, прокурором Автономної Республіки Крим, області, міст Києва або Севастополя в межах його повноважень.”

  1. частину другу статті 12 викласти в такій редакції:

У разі участі адвоката у кримінальному провадженні за призначенням та при звільненні громадянина від оплати юридичної допомоги через його малозабезпеченість оплата праці адвоката здійснюється за рахунок держави в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Порядок призначення адвоката для подання юридичної допомоги громадянам визначається кримінальним процесуальним законодавством.

  1. в абзаці другому частини першої статті 18 слова «кримінальній справі» замінити словами «кримінальному провадженні».