Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KPK_20110705 / KPK_20110705.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
4.21 Mб
Скачать

3.44. Частину другу статті 37 Закону України “Про Рахункову палату” ( Відомості Верховної Ради України (ввр), 1996, n 43, ст.212 ) викласти в такій редакції:

“Повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення Голові Рахункової палати, Першому заступнику і заступнику Голови, головним контролерам та Секретарю Рахункової палати може бути здійснено лише Генеральним прокурором України.”

3.45. Статтю 25 Закону України “Про статус депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим” (Відомості Верховної Ради України (ввр), 2007, n 14, ст.168) викласти в такій редакції:

“Стаття 25. Особливості порушення кримінальної справи та застосування запобіжного заходу щодо депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим

1. Повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення депутату може бути здійснено Генеральним прокурором України, його заступниками, прокурором Автономної Республіки Крим.

2. Про повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення депутату, а також про обраний щодо нього запобіжний захід відповідний прокурор або суд, що здійснив повідомлення про підозру або обрав запобіжний захід, повідомляють Верховну Раду Автономної Республіки Крим не пізніше наступного робочого дня з дня повідомлення про підозру або обрання запобіжного заходу.”

3.46. В абзаці четвертому частини третьої статті 40 Закону України “Про страхування” (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1996, N 18, ст. 78) слова “порушення кримінальної справи щодо даної фізичної або юридичної особи” замінити словами “повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення даній особі”.

3.47. У Законі України “Про судову експертизу” (Відомості Верховної Ради України (ввр), 1994, n 28, ст.232):

  1. у статті 1 слова “органів дізнання, досудового та судового слідства” замінити словами “суду, органу, який здійснює оперативно-розшукову діяльність, чи органу досудового розслідування”;

  1. в абзаці четвертому частини першої статті 4 слова “дізнання, досудового та судового слідства” замінити словами “що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування та суду”;

  1. у пункті 2 частини першої статті 12 слова “органу дізнання, слідчого, прокурора, судді, суду ” замінити словами “особи або органу, які залучили експерта, судді, суду,”;

  1. у статті 15:

частину другу викласти в такій редакції:

“Проведення судових експертиз державними спеціалізованими установами у кримінальних провадженнях за дорученням слідчого, прокурора, суду та у справах про адміністративні правопорушення здійснюється за рахунок коштів, які цільовим призначенням виділяються цим експертним установам з Державного бюджету України.”;

частину третю доповнити словами “за виключенням випадків, передбачених частиною четвертою цієї статті. ”;

після частини третьої доповнити новою частиною такого змісту:

“Проведення судових експертиз, обстежень і досліджень у кримінальному провадженні державними спеціалізованими установами, судово-медичними та судово-психіатричними установами на замовлення підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, виправданого, їх захисників, законного представника, потерпілого, його представника, здійснюється за рахунок замовника. ”

У зв’язку з цим частини четверту-шосту вважати відповідно частинами п’ятою-сьомою.

  1. частину другу статті 20 викласти в такій редакції:

“Державні спеціалізовані установи, що проводять судові експертизи, мають право одержувати від судів, органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування знаряддя кримінального правопорушення та інші речові докази, щодо яких закінчено кримінальне провадження, для використання в експертній і науковій діяльності.”