Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori.docx
Скачиваний:
573
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
232.75 Кб
Скачать

27. Порядок ведення перевірки зошитів та оцінювання робіт з каліграфії.

Учнівський зошит вважається своєрідним дзеркалом. В ньому: 1)розкривається грамотність учнів; 2)розкриває загальну культуру учня; 3) відображає систему роботи вчителя.

Написання: - на першому рядку діти пишуть дату (22 жовтня); – другий рядок-це вказує вид роботи (класна,домашня); - третій-записують вид роботи (Вправа, твір)

Письмо: - сторінки зошита мають бути чистими, від початку до кінця заповнені письмом; - виходити за поле неможна; - обов’язкове додержання абзаців; - підчистка в зошиті не допускається.

Перевірка зошитів: - перевірка проводиться систематично; - дає можливість контролювати виконання засвоєння матеріалу; - особливу увагу слід приділяти письму учнів, які допустили помилки; - у 1 класі вчитель випрацьовує недоліки, пише зразки, на наступному уроці відпрацьовує з учнями складні написання, у 2-4 перевіряє і оцінює кожну роботу, виставляє оцінку за ведення зошита у журналі; - демонструє перед класом найкращі роботи; - у зошитах ставляться позначки: позначка на полі – для сильних учнів, підкреслюється помилка для добре встигаючих, а виправляється зверху для слабких учнів.

Оцінювання робіт. При перевірці зошитів вчитель повинен знати критерії оцінок: 1) пам’ятати що оцінка ставиться за ЗУН; 2)оцінюються те, чого навчив учнів; 3)оцінка має враховувати зусилля і можливості учнів; 4) оцінка має бути справедливою щодо кожного учня.

28. Елементи малих і великих букв та їх назви. Методика написання елементів букв. Виділяють 9 основних елементів букв та декілька додаткових.

Основні: Похила паличка. Пишемо від верхньої рядкової лінії і ведемо до нижньої в напрямі на себе. Похила паличка із заокругленням внизу. Пишемо від верхньої рядкової лінії, не доводячи до нижньої, робимо заокруглення уверх вправо до середини висоти палички. Похила паличка із заокругленням вгорі. Від середини рядка ведемо вверх-вправо, заокруглюємо і пишемо похилу. Похила паличка із заокругленням вгорі та внизу. Від середина рядка ведемо вверх-вправо, заокруглюємо, не доводячи до нижньої рядкової, робимо заокруглення уверх-вправо до середини висоти елемента. Подовжена паличка. 1-й спосіб – від верхньої рядкової лінії перетинаємо нижню рядкову і ведемо до підрядкової. 2-й спосіб – від надрядкової до нижньої рядкової, перетинаємо верхню рядкову лінію. Подовжена паличка з петлею вгорі, внизу. Пишемо до нижньої підрядкової, заокруглюємо і ведемо вверх-вправо, щоб перетнулися, доводимо до середини робочого рядка. Лівий півовал. Дугоподібну лінії вверх-вправо, заокруглюємо і ведемо вниз-вліво, торкаємось нижнього рядка. Правий півовал. Дугоподібну лінію ведемо вверх-вліво, торкаємося верхньої рядкової лінії, заокруглюємо, торкаємося нижньої рядкової лінії. Овал. Перо трохи нижче верхньої рядкової лінії, пишемо криву вверх-вліво, заокруглюємо і ведемо вниз-вліво, торкаємось нижньої рядкової лінії, заокруглюємо. Додаткові: Коротка петля. Має бути маленька. Місце перетину на нижній рядковій лінії. (Ц ц, Щ щ) Передній плавний елемент. Пишемо трохи вище нижньої рядкової лінії, торкаємось нижньої рядкової лінії, ведемо вверх-вправо на ширину букви до верхньої рядкової лінії. (Л л, М м, Я я)

Верхній елемент. Пишемо вище верхньої рядкової лінії. Це трошки вигнута лінія. (Й й)

Гострий елемент. Розглядатимемо при пояснення кожної букви зокрема.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]