Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpora_zakharchuk.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
57.19 Кб
Скачать

2. Що таке процесний підхід? Наведіть схему моделі системи управління якістю, що базується на процесному підході за стандартами дсту іsо 9001-2001.

Під «процесним підходом» розуміють застосування у межах організації системи процесів разом з їх визначенням та взаємодіями, а також управління ними.

Перевагою процесного підходу є забезпечуваний ним неперервний контроль над зв’язками окремих процесів у межах системи процесів, а також над їхніми сполученням та взаємодією.

Якщо цей підхід застосовують у межах системи управління якістю, він підкреслює важливість:

а) розуміння та виконання вимог;

б) необхідності розглядати процеси з погляду створення додаткових цінностей;

в) вимірювання результатів функціонування процесу та його ефективності;

г) постійного поліпшення процесів на основі об’єктивних вимірювань.

3. Яка мета здійснення ринкового нагляду? Що таке секторальний план ринкового нагляду та які чинники враховуються під час його розроблення? Які Ви знаєте заходи ринкового нагляду?

Метою здійснення ДРН є вжиття обмежувальних та коригувальних заходів з відповідним інформуванням про це громадськості щодо продукції яка при її використанні становить загрозу або не відповідає встановленим вимогам.

Секторальний план ринкового нагляду – план, відповідно до якого орган ринкового нагляду здійснює в межах сфери своєї відповідальності ринковий нагляд видів продукції, визначає їх належність до певного ступеня ризику та на підставі якого митні органи здійснюють контроль продукції.

Проект секторального плану розробляється з урахуванням:

результатів моніторингу причин і кількості звернень споживачів (користувачів) про захист їх права на безпеку продукції, причин і кількості нещасних випадків і випадків заподіяння шкоди здоров’ю людей внаслідок споживання (використання) продукції, який здійснюється органами ринкового нагляду в межах сфери їх відповідальності;

результатів аналізу відомостей, включених до системи оперативного взаємного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик;

результатів аналізу інформації, одержаної за допомогою міжнародних, регіональних та іноземних систем повідомлення про продукцію, що становить серйозний ризик;

результатів аналізу даних національної інформаційної системи ринкового нагляду;

результатів моніторингу вжитих обмежувальних (корегувальних) заходів;

необхідності проведення органами ринкового нагляду спільних перевірок характеристик продукції у разі, коли певний вид продукції є об’єктом кількох технічних регламентів.

Заходами ДРН є:

1) Перевірки хар-ик продукції у тому числі відбір зразків продукції та їх ек-за;

2) Обмежувальні коригувальні заходи, які включають:

- Обмеження надання продукції на ринку;

- Заборону продукції на ринку;

- Вилучення продукції з обігу;

- Контроль стану виконання рішень про вжиття коригувальних заходів

- Попередження споживачів про виявлену небезпеку (ЗУ «Про загальну безпечність нехарчової продукції»).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]