Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpora_zakharchuk.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
57.19 Кб
Скачать

3.Загальний порядок проведення перевірок характеристик продукції відділом ринкового нагляду.

Органи ринкового нагляду проводять планові та позапланові перевірки характеристик продукції.

Планові перевірки характеристик продукції проводяться у розповсюджувачів цієї продукції, а позапланові - у розповсюджувачів та виробників такої продукції.

Під час таких перевірок перевіряються характеристики лише того виду продукції, що є предметом перевірки.

Перевірки характеристик продукції проводяться на підставі наказів органів ринкового нагляду та посвідчень (направлень) на проведення перевірки, що видаються та оформляються відповідно до Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" ( 877-16 ). У разі одержання інформації про надання на ринку продукції, що становить серйозний ризик, відповідні накази та посвідчення (направлення) видаються і оформляються невідкладно.

Перевірка характеристик продукції може бути невиїзною (за місцезнаходженням органу ринкового нагляду) або виїзною. У разі потреби органи ринкового нагляду для перевірки характеристик продукції можуть поєднувати невиїзні та виїзні перевірки.

Билет 4

1. Як оформлюються результати сертифікаційних випробувань товарів?Який порядок апеляції за результатами сертифікації товарів?Які види технічного нагляду за сертифікованою продукцією і з якою метою проводяться?

За результатами випробувань складається протокол випробувань.

Рішення залежить від схеми сертифікації. Якщо обстеження виробництва, то готується сертифікат відповідності, термін дії якого не більше гарантованого терміну придатності продукції до споживання. Якщо атестація виробництва, то видається сертифікат відповідності термін дії якого не більше терміну атестата виробництва. Якщо сертифікація системи якості, то видається сертифікат відповідності термін дії якого не більше терміну дії сертифіката системи якості.

Оформлення сертифіката відповідності та його реєстрацію в Реєстрі Системи здійснює орган сертифікації, що розглядав результати робіт із сертифікації продукції за заявкою. При позитивних висновках про результати робіт із сертифікації заявнику видається оригінал сертифіката відповідності.

У разі незгоди з рішенням заявник має право звернутися протягом 10 днів з дня одержання рішення для його оскарження до Держспоживстандарту України, суду, господарчого суду.

До заяви додаються:

- Листування щодо спірного питання між виробником, випробувальною лаб-єю, територіальним органом Держстандарту;

- Відповідні матеріали випробувань, перевірки, нагляду;

- Зразок-свідок продукції;

- Технічна документація на продукцію.

Технічний нагляд за сертифікованими системами якості підприємств протягом усього терміну дії сертифіката здійснює орган з сертифікації.

Періодично технічний нагляд здійснюється шляхом контрольних випробувань зразків продукції відібраних у виробника, у торгівельних організаціях.

Вид технічного нагляду встановлюється Органом із сертифікації для конкретного випадку:

- Періодична оцінка ефективності функціонування сертифікованої системи якості у виробника;

- Періодичний технічний нагляд

1) За станом виробництва;

2) За атестованим виробництвом сертифікованої продукції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]