Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
00022ed0.pdf
Скачиваний:
12
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
466.77 Кб
Скачать

2

Харків, ХДАК, 2012

УДК 811.112.2(073) ББК 81.432.4 p30-2

H 67

Друкується за рішенням ради факультету документознавства та інформаційної діяльності (протокол № 5 від 30.01.2012 р.)

Рекомендовано кафедрою іноземних мов (протокол № 6 від 25.01.2012 р.)

Рецензенти:

В.П. Сімонок, д-р філол. наук, проф.,

О.А. Гаврюшенко, канд. іст. наук, доц.

Укладач

С. В. Частник, канд. філол. наук, доц.

Німецька мова: прогр. та навч.-метод. матеріали до H 67 модуля «Професійно-орієнтоване читання» для студ. культурологічних та мистецьких спеціальностей / Харк. держ. акад.

культури ; уклад. С. В. Частник. –– Х. : ХДАК, 2012. –– 50 с.

Мета матеріалів змістового модуля «Професійно-орієнтоване читання» – сприяти формуванню умінь і навичок студентів читати німецькомовні фахові тексти та здатності до їх критичного аналізу, а також надати студентам можливість ознайомитися з деякими актуальними проблемами культурології та виконавських мистецтв і підвищити свій фаховий рівень.

УДК 811.112.2(073)

3

ББК 81.432.4 p30-2

©ã Харківська державна академія культури, 2012 © Частник С.В., 2012

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

Змістовий модуль «Професійно-орієнтоване читання» є невід’ємною складовою частиною курсу іноземної мови за трьохмодульною схемою («Повсякденне спілкування», «Професійноорієнтоване читання», «Проектна діяльність»). У сучасних умовах глобалізації і виходу України в єдиний освітній, культурний та інформаційний простір володіння іноземною мовою, зокрема німецькою, набуває особливої ваги. Чимало мистецьких форумів та фестивалів проводиться в німецькомовних країнах, німецька мова звучить під час наукових та практичних конференцій, присвячених питанням культури й туризму. Німецькою мовою видається велика кількість наукових публікацій, зокрема в галузях міжнародного туризму, рекламної діяльності, культурології, бібліотечно-інформаційної справи, музеєзнавства. За допомогою німецької мови можна одержати доступ до багатьох культурологічних та краєзнавчих ресурсів світової інформаційної комп’ютерної мережі Інтернет. Щороку дедалі більше туристів з Німеччини, Австрії, Швейцарії відвідують нашу країну. Тому для майбутніх діячів культури, менеджерів туризму, музейних працівників тощо володіння німецькою мовою означає вищий рівень кваліфікації та кращі кар’єрні можливості.

Мета і завдання модуля Мета модуля «Професійно-орієнтоване читання» двоєдина: з

одного боку, це розвиток навичок усного й письмового спілкування німецькою мовою (функціонально обмеженого майбутніми професійними потребами); з іншого боку, автор цих матеріалів прагнув дати студентам змогу ознайомитися з деякими актуальними проблемами культури, туризму та мистецтв і підвищити свій фаховий рівень.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]