Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
5k_Metod_vkaz_vki_do_diplomnikh_rob_Zayts_Malyuta_12.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
359.94 Кб
Скачать

5. Критерії оцінювання дипломних робіт

Підсумкову диференційовану оцінку дипломної роботи за національною шкалою, в балах та за шкалою ЄКТС визначає державна екзаменаційна комісія, її рішення є остаточним і оскарженню не підлягає.

У процесі визначення оцінки враховується ряд важливих показників якості дипломної роботи:

Змістовні аспекти роботи:

  • актуальність обраної теми дослідження;

  • спрямованість роботи на розробку реальних практичних рекомендацій;

  • відповідність роботи поставленим цілям і завданням;

  • широта й адекватність методологічного та діагностичного апарату;

  • наявність альтернативних підходів до вирішення визначених проблем;

  • рівень обґрунтування запропонованих рішень;

  • ступінь самостійності проведення дослідження;

  • розвиненість мови викладення роботи та її загальне офор­млення.

Якість захисту роботи:

  • уміння стисло, послідовно та чітко викласти сутність і ре­зультати дослідження;

  • здатність аргументовано захищати свої пропозиції, думки та погляди;

  • загальний рівень підготовки курсанта (слухача);

  • володіння культурою презентації.

Таблиця 5.1

Основні умови одержання оцінки

Оцінка за бальною шкалою

Оцінка за розширеною шкалою

Оцінка за шкалою ЄКТС

90-100

відмінно – дипломна робота є бездоганною в усіх відношен­нях, містить елементи новизни, має практичне значення, доповідь логічна і стисла, проголошена вільно, зі знанням справи, відгук і рецензія позитивні, відповіді на запитання членів ДЕК правильні та стислі.

A

80-89

добре – дипломна робота є вище середнього стандарту, але з деякими незначними помилками та недоліками. Елементи наукової новизни представлені недостатньо переконливо. Робота має практичне значення, доповідь логічна і стисла, проголошена вільно, зі знанням справи, відгук і рецензія позитивні, відповіді на запитання членів ДЕК правильні та стислі.

B

65-79

добре – тему роботи розкрито, але мають місце окремі недо­ліки непринципового характеру: у теоретичній частині повер­хнево зроблено аналіз літературних джерел, елементи новиз­ни не чітко подано, недостатньо використано інформа­ційні матеріали бази практики, мають місце окремі зауваження в рецензії та відгуку, доповідь логіч­на, проголошена вільно, відповіді на запитання членів ДЕК в більшості правильні, оформлення роботи в межах вимог.

C

55-64

задовільно – тему дипломної роботи в основному розкрито, але мають місце недоліки змістовного характеру: нечітко сформульовано мету роботи, теоретичний розділ має виражений компілятив­ний характер, наукова полеміка відсутня, в аналітичній частині є надлишок елементів описовості, добір інформаційних мате­ріалів (таблиці, графіки, схеми) не завжди обґрунтовано, за­ходи і пропозиції обґрунтовано непереконливо, рецензія і відгук мають окремі зауважен­ня, доповідь прочитана за текстом, не всі відповіді на за­питання членів ДЕК правильні або повні. Є зауваження щодо оформлення дипломної роботи.

D

50-54

задовільно – задовольняє мінімальним вимогам. Нечітко сформульовано мету дипломної роботи. Відчувається порушення логіки структури роботи. Слабка проробка сучасних літературних джерел. Аналіз виконано поверхнево, переважає описовість, є брак системності та глибини. Запропоновані за­ходи недостатньо доведені та мають суперечливий характер, з аналізу не випливають, економічне обґрунту­вання неповне. Оформлення роботи далеке від зразкового. Ілюст­раційний матеріал до захисту не відображає необхідних аспектів роботи. Відповіді на запитання членів ДЕК з суттєвими помилками.

E

35-49

незадовільно – нечітко сформульовано мету дипломної роботи. Розділи по­гано пов’язані між собою. Відсутній критичний огляд сучасних літературних джерел. Аналіз виконано поверхнево, переважає описовість та брак системності і глибини. Запропоновані за­ходи випадкові, з аналізу не випливають, економічне обґрунту­вання неповне. Оформлення роботи далеке від зразкового. Ілюст­рації до захисту відсутні. Відповіді на запитання членів ДЕК неточні або відсутні зовсім.

FX

0-34

незадовільно – потребує повторного написання роботи.

F

Дипломна робота до захисту НЕ ДОПУСКАЄТЬ­СЯ, якщо:

  • роботу подано науковому керівникові на перевірку або на будь-який подальший етап проходження з порушенням строків, установлених планом;

  • дипломна робота написана на тему, яка своєчасно не була затверджена наказом по академії;

  • дипломна робота виконана не самостійно;

  • структура дипломної роботи не відповідає вимогам щодо дипломних робіт за ОКР «спеціаліст»;

  • у роботі відсутнє економічне обґрунтування запропонованих заходів;

  • дипломна робота не переплетена у тверду палітурку, недбало оформлена.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]