Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
5k_Metod_vkaz_vki_do_diplomnikh_rob_Zayts_Malyuta_12.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
359.94 Кб
Скачать

6. Підведення підсумків захисту дипломних робіт

З метою вдосконалення процесу підготовки спеціалістів у академії обов’язковим є підведення підсумків захисту дипломних робіт. Для цього проводиться розширене засідання вченої ради факультету та випускаючої кафедри, на якій робиться повідомлення про результати захисту дипломних робіт.

Основними завданнями під час проведення підсумків захисту дипломних робіт є:

  • виявлення наявних недоліків, зокрема, прогалин у теоретичній та практичній підготовці спеціалістів з окремих дисциплін, відчуття дипломниками актуальності певних питань, перспективного бачення розвитку соціально-економічних процесів та економічних досліджень і розрахунків, аргументація висновків та обґрунтування пропозицій на основі реальної оцінки рівня підготовки спеціалістів;

  • розробка плану заходів щодо усунення виявлених недоліків та подальшого удосконалення навчального процесу та якості підготовки фахівців.

  1. Порядок та правила повторного захисту дипломної роботи

У випадках, коли захист дипломної роботи визнається незадовільним, державна комісія встановлює, чи може курсант (слухач) подати на повторний захист ту саму роботу з доопрацюванням, або рекомендує опрацювати нову тему.

Курсант (слухач), який не захистив дипломну роботу, допускається до повторного захисту протягом трьох років після закінчення вищого навчального закладу.

Повторний захист дипломної роботи дозволяється не раніше, як під час наступної державної атестації.

Курсантам (слухачам), які не захищали дипломні роботи з поважних причин (документально підтверджених), наказом ректора академії може бути продовжено строк навчання до наступного терміну роботи державної комісії із складанням державних екзаменів і захистом дипломних робіт, але не більше, ніж на один рік.

  1. Порядок зберігання дипломних робіт

Захищені дипломні роботи тимчасово зберігаються на випускаючій кафедрі до закінчення роботи ДЕК. Після випуску спеціалістів, секретарями ДЕК у 10-денний термін, згідно з описом, дипломні роботи передаються для зберігання в архів, де зберігаються протягом п’яти років.

Після закінчення цього терміну питання про подальше зберігання дипломних робіт вирішується спеціальною комісією, що організовується наказом ректора академії. Експертна комісія за участю представників кафедр проводить експертизу наукової і практичної цінностей матеріалів та відбирає дипломні роботи для постійного зберігання і для знищення.

Дипломні роботи, які відзначаються високим науковим рівнем, найбільш актуальні за тематикою, відбирають для постійного зберігання.

З дипломними роботами, що зберігаються в архіві, можна ознайомитися з дозволу ректора академії.

Додаток а Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Академія митної служби України

ДОПУЩЕНО ДО ЗАХИСТУ

зав. каф. _________________

(назва кафедри)

_________________________

(підпис) (ініціали, прізвище)

_________________________

(дата)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]