Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zvitsenyk.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
2.42 Mб
Скачать
    1. Оцінка комплексу технічних засобів обробки інформації

В Центрі інформаційних технологій налічується 16 ноутбуків HP 530(див. рисунок 1.1) , які мають наступні характеристики :

- процесор Intel Core Duo , частота 1,8 ГГц .

- модуль пам'яті 1024 MB .

- відеокарта Intel Graphics Media Accelerator 950.

- вінчестер 120 GB .

- Операційна система: Windows 7.

Рисунок 1.1 – Ноутбук HP 530

На всіх ноутбуках встановлена операційна система Windows 7 . Також встановлений офісний пакет програм та деякі інші базові програми . Потужність цих ноутбуків дозволяє користувачам виконувати поставленні перед ними завдання в повному обсязі .

2 Вимоги до epos-системи

В міру розвитку техніки та технологій все більше підприємств починають автоматизовувати свої бізнес-процеси за допомогою комп'ютерної техніки та спеціального програмного забезпечення . Це дозволяє їм скоротити витрати , підвищити контроль , виявити проблеми , досягнути більшої продуктивності праці. За допомогою мережі інтернет підприємець може отримати повну інформацію по своїй фірмі знаходячись далеко від неї.

В процесі проходження практики було поставлено завданняналаштування EPOS-системи для мережі кіосків.EPOS-система - це програмно-апаратний комплекс, що функціонує на базі веб-сервера; за POS-системою закріплений типовий набір касових функцій: облік і відпуск товару, прийом і видача грошей, анулювання факту покупки та ін. Зазвичай складовими частинами EPOS-системи є POS-термінал, чековий принтер, грошовий ящик, зчитувач магнітних карт. Було надано веб-сервер з встановленим на нього OpenERP 7.0.

OpenERP - це ERP- і CRM-система, що розробляється бельгійською компанією OpenERP SA Розповсюджується по ліцензії AGPL.

ERP-система — корпоративна інформаційна система (КІС), призначена для автоматизації обліку й управління. Як правило, ERP-системи будуються за модульним принципом і в тому або іншому ступені охоплюють всі ключові процеси діяльності компанії.

Класичні системи ERP забезпечують управління задачами:

- управління фінансами;

- планування та управління виробництвом;

- управління формуванням та розподілом запасів;

- управління реалізацією та маркетингом;

- управління постачанням;

- управління проектами;

- управління сервісним обслуговуванням;

- управління процедурами забезпечення якості продукції.

CRM-система- поняття що охоплює концепції, котрі використовуються компаніями для управління їхніми взаємовідносинами зі споживачами, включаючи збір, зберігання й аналіз інформації про споживачів, постачальників, партнерів та інформації про взаємовідносини з ними.

Сучасна CRM направлена на вивчення ринку і конкретних потреб клієнтів. На основі цих знань розробляються нові товари або послуги і таким чином компанія досягає поставлених цілей і покращує свій фінансовий показник.

AGPL — вільна ліцензія на програмне забезпечення, видана Фондом Вільних Програм та орієнтована на серверні веб-програми та веб-застосунки. GNU AGPL подібна до GNU GPL за винятком того, що має додаткову секцію, яка надає право отримати сирцевий код зміненої програми користувачам, які використовують її через мережу.

Завдання поставлені керівником практики :

- Внесення в EPOS-систему бази товарів .

- Створення користувачів на налаштування прав доступу .

- Створення системи готівкових рахунків .

- Створення віртуальної точки продажу .

- Надання менеджерам можливості відслідковувати інформацію по бухгалтерії та товарах в кіосках .

Важливою опцією EPOS-системи є її стабільність і захищеність . Вона повинна працювати коректно цілодобово . Також при створенні користувачів було поставлене завдання створити логіни і паролі таким чином , аби не допустити випадкового чи не випадкового проникнення сторонніх осіб в систему. Надати користувачам мінімальний , але достатній рівень прав для виконання ними поставлених роботодавцем завдань , не допустити аби користувач міг вивести EPOS-систему з ладу , або внести зміни в дані , що б спровокувало в подальшому розбіжності чи помилки при при роботі системи.

Можливості персоналу в EPOS системі:

Рисунок. 2.1Схема роботи персоналу

Головну роль в EPOS-системі відіграє продавець,оскільки він взаємодіє з системою на протязі свого робочого дня. В основному продавецть займється оформленням замовлень. На менеджера покладені зовсім інші функції. Зайшовши в EPOS-систему він має доступ до різноманітних звітів по бухгалтерії , листів інвентаризації , прайс-листів .Також менеджер може оформити достувку товару з скаду або постачальника до кіоска . Звичайно на невеликому, а точніше зовсім малому підприємстві продавець та менеджер можуть бути однією особою, проте все ж їхні функціональні обовязки попри те що їх виконує одна людина повинні бути розділені, це допоможе запобігти виникненню помилок. В EPOS-системах зазвичай є можливість контролю прав того чи іншого користувача, тому проблем з налаштуванням системи під фактично будь яке підприємство не виникне.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]