Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zvitsenyk.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
2.42 Mб
Скачать

4 Тестування epos-системи

Тестування програмного забезпечення -це процес технічного дослідження, призначений для виявлення інформації про якість продукту відносно контексту, в якому він має використовуватись.

Тестування програмного забезпечення — техніка контролю якості, що перевіряє відповідність між реальною і очікуваною поведінкою програми завдяки кінцевому набору тестів, які обираються певним чином.

Якість не є абсолютною, це суб'єктивне поняття. Тому тестування, як процес своєчасного виявлення помилок та дефектів, не може повністю забезпечити коректність програмного забезпечення. Воно тільки порівнює стан і поведінку продукту зі специфікацією. При цьому треба розрізняти тестування програмного забезпечення й забезпечення якості програмного забезпечення, до якого належать всі складові ділового процесу, а не тільки тестування.

Існує багато підходів до тестування програмного забезпечення, але ефективне тестування складних продуктів — це по суті дослідницький та творчий процес, а не тільки створення та виконання рутинної процедури.

Одної з головних особливостей системи OpenERP є її крос-платформеність.

Багатоплатфоормність (кросплатформовість, крос-платформеність, мультиплатформність) — здатністьпрограмного забезпеченняпрацювати більш ніж на одній платформі абоопераційній системі.

OpenERP відображається і функціонує однаково в різних браузерах та різних операційних системах. З системою можна працювати не лише з комп'ютера чи ноутбука , а й з планшета чи смартфона за умови хорошого з'єднання з мережею інтернет та якщо ці пристрої мають достатню потужність. Це є дуже вигідним для підприємців,оскільки для точки продажу не потрібно буде купляти додаткових технічних приладів для каси. Достатньо лише, щоб продавець мав при собі свій смартфон, а молодь зараз зазвичай таким забезпечена,тому потужності також найчастіше вистачає.

Налаштована система не видає ніяких помилок і завантажується без жодних проблем. Був проведений ретельний процес тестування. Виконувався комплекс вправ для перевірки працездатності системи за будь-яких умов. Оскільки EPOS-система знаходить на веб-сервері то робота з нею можлива лише за наявності доступу до інтернету . Під час тестування було виявлено , що системі необхідне стабільне та хороше підключення до інтернету ( мінімальна рекомендована швидкість становить 1 Mb/c ). В точці продажу є можливість роботи без підключення до інтернету , але в режимі обслуговування клієнтів,тобто оформлення замовлень . Дані будуть тимчасово зберігатися в локальному сховищі браузера і при підключенні до інтернету будуть оброблені веб-сервером .

Також були протестована робота системи з різними мовами інтерфейсу : українська , російська , англійська . При будь якій мові інтерфейсу система працювала коректно , чеки та звіти генерувалися мовою ,яка була обрана .

Розробка та тестування EPOS-системи проводилось на комп'ютері таких конфігурацій :

Ноутбук HP 530:

- процесор Intel Core Duo , частота 1,8 ГГц .

- модуль пам'яті 1024 MB .

- відеокарта Intel Graphics Media Accelerator 950.

- вінчестер 120 GB .

- операційна система: Windows 7.

При тестуванні EPOS-системи помилок не виявлено . Система працює коректно . Точка продажу функціонує без помилок . Після оформлення чеку товар зі складу в кіоску списується , а на грошових рахунках нараховуються кошти згідно чеку . Звіти по бухгалтерії та складських приміщеннях генеруються коректно .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]