Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
82
Добавлен:
04.08.2017
Размер:
388.1 Кб
Скачать

2.Класиф кератиту, лікув поверхн гнійного кератиту - це запалення рогівки, є гострі хронічні

Форми:

* асептичні: 1.афтозна 2.пустулезна (при ящурі) 3. Дископодібна 4. Точкова 5. Глубока нейродистрофічна 6. Поверхнева катаральна і судинна

* Гнійний: 1. Поверхневий 2. глибокий 2.1. абсцесивний 2.2. дифузний 2.3 язвений 3.увеальний кератит (задній) (при паразитах)

Лікув поверх гнійн кератиту - антибіотикотерап в різних формах, сульфаніламіди, фурацилін, лактат етакридину, новокаїнова терапія, тканева терапія, гідрокортизоноав мазь. Ретробульбарна блокада по Авророву, тканеві препарати по Філатову, 5-10% мазі з калієм йодидом, для зменшення гіперемії гіпохлорид адреналіну. В конюктив мішок можна закладати тетрациклінову, синтоміцинову мазі, Триває до 2 тижнів.

Варіант 11

1. Що таке гіфема? Етіологія та лікування

Гіфема – це крововилив в передню камеру ока. Кількість крові, що вилилась може бути різною, від невел смужки крові, що помітна тільки під мікроскопом, до вираж, коли кров заповнює весь простір. В силу того, що кров важче, ніж внутрішньоочна рід, вона завжди осідає в нижній част камери.

Існують три основні прич виник Г.:

1. Травма очн ябл може бути як з повним пошкодж обол ока (проникаюча), так і без пошкодж - не проникає («тупа травма»).

При проник травмі відбув розрив обол ока з кров суд і кров вилив в передню камеру.

При непроник травмі кровотеча виник через різкий перепад тиску усередині оч ябл, при якому розрив кров суд або внутр обол ока.

Травма ока є найбільш частою причиною виник гіфеми.

2. В результаті проведення порожнинних і лазерних операцій на оч ябл, у вигляді ускладн може виник гіфема. У цьому випадку прич є пошкодж суд райдуж обол і циліарного тіла в результаті чого виник кровотеча. Як правило, з цією кровотечею добре справляються під час операції. Але і після операції аж до кільк міс можуть спостер гіфеми - за рахунок відкриття кровотечі знову з тої ж суд, що і на операції, а також, зростання новоутворених суд в місці операційного розрізу.

3. Очні захворювання, при яких спостер ↑ новоутвор суд по райдуж обол, такі як важкий, некомпенсований цукр діабет, наслідок важкого тромбозу центр вени сітківки, внутріочні пухлини і деякі інші. При цьому зростаючі новоствор кров суд мають неповноцінні стінки, і при найменш коливанні АТ/ в/очного тиску їх стінка розрив і виник кровотеча.

Варіанти лікування пацієнтів з гіфемою залежить від причини, кількості крові, наявності ускладнень і тривалості існування крововиливу.

Для прискор розсмокт гіфеми пацієнтам скасовують преп, що розрідж кров (якщо вони застосов). Признач кровоспинні, судинозміцнюючі, розсмоктуючи преп. При наявності системних поруш згортання крові - вони також підлягають лікуванню.

В окремих випадках існують показання для операції - видалення крові або згустку крові з передньої камери: якщо рогівка поч профарбовуватись кров'ю; якщо в передній камері кров згорнулася і утв згусток крові; якщо передня камера повністю заповнена кров'ю і вона не розсмокт при лік протягом 5-10 днів; якщо ↑ в/очний тиск і неефективно застос місц і загал преп, що ↓ в/очний тиск.