Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
새 Документ Microsoft Office Word.docx
Скачиваний:
36
Добавлен:
26.10.2018
Размер:
110.02 Кб
Скачать

1.Проаналізуйте cтруктуру свідомості, роль несвідомих псих. Процесів

Cтруктура:

- Пізнавальні психічні процеси (пізнання світу).

- Самопізнання, самооцінка (відношення до себе та інших).

- Цілеформування і ціннісний компонент життєдіяльності (Що я роблю, заради чого, яким буде результат)

- Базисне орієнтування в місці і часу: де я? що я роблю?

Всі ці 4 компоненти свідомості формують його цілісну структуру: пізнавальну, рефлексивний, ціннісно-смислове та орієнтовну.

Несвідоме - це сукупність усіх психічних процесів і станів, у перебігу яких людина не віддає собі звіту. (сновидіння, механічні дії, галюцинації, діяльність органів тіла).

Напр: вимикач був перенесений на іншу стіну, але всі мешканці будинку намагаються увімкнути світло там, де вимикач був раніше.

2. Назвіть підстави, що визн. Струк. Суч. Псих. І покажіть логіку виникн. Міждисциплін. Напрямків псих. Науки.

Виникнення структури і галузей психології обумовлено впровадженням психології в усі сфери наукової і практичної діяльності, а також появою нових психологічних знань.

Її структура і класифікація формується на основі розвитку психіки в діяльності:

1) конкретної діяльності (вивчають: психологія праці, педагогічна психологія, медична психологія, юридична психологія, військова психологія, психологія спорту і т.д.)

2) розвитку (досліджуються у віковій психології (психологія розвитку), психології аномального розвитку, порівняльної психології, спец. психології (відхилення), псих. тварин)

3) ставлення людини до суспільства (соціальна психологія, яку складають соціальна психологія особистості, малих груп і великих груп, загал. псих)

Міждисципл. зв'язки розвиваються в запозич. методів дослідження і обробки даних:

1) Математ. псих. (методи математ. моделювання і статистичні методи обробки даних)

2) Психолінгвістика (методи лінгв. аналізу висловлювання).

3) Психофізіологія і псіхобіологія (методи вимірювання; це науки, які поглиблено вивчають природні механізми сприйняття, мислення, відчуття та ін.)

4) Експеримент. психологія і суч. фундаментальна психологія (методи суміжних наук).

Міждисциплінарні зв'язки психології - закон успішного розвитку науки психології.

3.Проведіть відмінність між психологічним обстеженням(нет инфы даже в Бондаренко) і дослідженням. Перерахуєте основні етапи дослідження.

Одним тестом неможливо з'ясувати певну проблему досконало, тому для цього розробляють спеціальну програму. Будь - яке дослідження проводиться за допомогою батареї методів, що надає точні данні. При дослідженні проводять 5 етапів:

1) Підготовчий, орієнтувальній - вивчення літератури за питанням, що цікавить, спостереження за тим, що має вивчатися; з’ясовується, чи є проблема; висунення робочої гіпотези дослідження.

2) планування дослідження, створення методики. Для себе ставиться завдання, яке підтверджує гіпотезу, або скасовує її; обговорюються конкретні методи дослідження

3) проведення самого експерименту (організація експериментальної ситуації, збирання первинних даних, проведення пробного і базового експерименту.

4) обробка результатів (мета - підтвердити або спростувати гіпотезу дослідження)

5) аналіз і інтерпретація результатів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]