Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Менеджмент персоналу 2009 теория.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
15.11.2018
Размер:
3.86 Mб
Скачать

Трудовий договір

Компанія АВС, надалі «Роботодавець» та Розторгуєва Елеонора, нада­лі «Працівник», уклали цей Трудовий договір про нижченаведене:

Стаття І. Посада

1.1. Роботодавець приймає Працівника на посаду Офіс-менеджера від­повідно до умов даного Договору.

1.2. До обов'язків Працівника входять усі аспекти управління офісом, включаючи:

• забезпечення постачання для потреб офісу офісного обладнання та

канцелярських товарів;

• контроль та здійснення всіх витрат по офісу (включаючи виплати заробітної плати персоналу) на основі та в межах повноважень, на­даних Роботодавцем;

• забезпечення прийняття відвідувачів та координація організаційної

підтримки для них;

• робота з вхідною кореспонденцією та координація діяльності офіцій-

ного представника Роботодавця;

• а також будь-які інші загальні обов'язки, які необхідно виконувати на

вимогу Роботодавця.

Стаття 2. Чинне законодавство

2.1. Роботодавець та Працівник розуміють, що цей Договір складено згідно з законодавством України, зокрема, з Кодексом Законів про працю України.

2.2. До укладення даного Договору Працівник повинен ознайомитися з правами та обов'язками, передбаченими цим Договором, а також із стату­сом Роботодавця, його правилами та нормами поведінки.

Стаття 3. Строк дії Договору

3.1. Цей Договір укладено на визначений строк, починаючи з січня 1995 року та закінчуючи січнем 1996 року.

3.2. Кожна сторона цього Договору визнає, що у випадку припинення дії Договору до вищезгаданої дати необхідне попереднє повідомлення про це відповідно до Статті 9 цього Договору.

Стаття 4. Строк випробування

4.1. Строк випробування встановлюється у три місяці, починаючи з да­ти, зазначеної вище. Протягом строку випробування як Роботодавець, так і Працівник можуть у будь-який момент розірвати цей Договір без попере­днього повідомлення. У випадку розірвання Договору Роботодавцем Пра­цівникові не виплачується ніяка компенсація, окрім плати за фактично від­працьовані години.

Стаття 5. Місце роботи

5.1. Працівник виконує свою роботу в офісі Роботодавця за адресою: 252001 Україна, Київ, вул. Хрещатик 26 та в інших місцях м. Києва, якщо робоча ситуація, на думку Роботодавця, вимагає зміни місця роботи. Робото­давець може змінити місце роботи Працівника після погодження з останнім.

Стаття 6. Робочі години

6.1. Робочі дні встановлюються з понеділка по п'ятницю. Роботодавець може попросити Працівника попрацювати також в окремі суботи та неділі, попередньо попередивши про це останнього.

6.2. Робочі години встановлюються з 9.00 до 18.00, з одногодинною пе­рервою на обід з 13.00 до 14.00. Роботодавець може просити Працівника по­працювати незначний час після закінчення робочого дня, якщо цього вима­гатимуть обставини справи.

Стаття 7. Заробітна плата

7.1. Заробітна плата Працівника становить 300 гривень на місяць.

7.2. Розмір заробітної плати, вказаний вище, встановлюється без ураху­вання відповідних податків. Роботодавець відраховує всі необхідні податки та пенсійні виплати згідно з чинним законодавством України.

7.3. Заробітна плата переглядається щонайменше один раз на рік відпо­відно до її купівельної спроможності в існуючих економічних умовах та якості виконаної Працівником роботи.

7.4. Заробітна плата виплачується готівкою наприкінці кожного кален­дарного місяця.

Стаття 8. Відпустка

8.1. Працівник має право на щорічну відпустку у 25 робочих днів кож­ного календарного року своєї роботи.

Стаття 9. Припинення Договору

9.1. Договір припиняється після закінчення строку його дії або на вимо­гу однієї з сторін.

9.2. Сторони інформують одна одну у письмовій формі про свій намір припинити Договір із зазначенням дати його припинення.

9.3. Роботодавець має право припинити Договір, попередньо повідоми­вши про це Працівника за два місяці, в таких випадках:

9.3.1. Зміни в організаційній структурі Роботодавця, включаючи лікві­дацію та скорочення штатів.

9.3.2. Неналежного виконання Працівником своїх обов'язків у зв'язку з недостатністю професійних вмінь або слабким здоров'ям Працівника, що не дає йому змоги ефективно виконувати свої службові обов'язки.

9.4. У випадку припинення дії Договору відповідно до пунктів 9.3.1. та 9.3.2. Роботодавець виплачує Працівникові компенсацію у розмірі однієї місячної заробітної плати.

9.5. Роботодавець має право припинити дію Договору, попередньо по­відомивши про це Працівника за два тижні, у випадку:

9.5.1. Постійного порушення Працівником своїх обов'язків згідно з До­говором, за наявності відповідних доказів таких порушень у відповідності з Статтею 14 цього Договору.

9.5.2. Відсутності на робочому місці без дозволу менеджера та поваж­них причин більш ніж три години.

9.5.3. Пошкодження майна або репутації Роботодавця через дії Пра­цівника.

9.6. У випадку припинення Договору згідно з пунктами 9.5.1., 9.5.2. та 9.5.З., компенсація Працівникові не виплачується.

9.7. Протягом строку випробування як Роботодавець, так і Працівник можуть у будь-який момент розірвати цей Договір.

9.8. Працівник має право розірвати цей Договір до дати його закінчення у відповідності з положеннями Статті 39 Кодексу законів про працю України.

Стаття 10. Неконкурентність

10.1. Протягом всього строку дії Договору Працівник зобов'язується не працювати і не надавати послуги іншим організаціям без дозволу на це Ро­ботодавця.

10.2. Протягом всього строку дії Договору Працівникові забороняється працювати, подавати допомогу, брати участь, проводити дослідження, на­давати консультації або послуги будь-якій компанії чи установі, яка займа­ється фінансовою діяльністю.

10.3. Протягом одного року після припинення дії Договору Працівник зобов'язується не працювати на будь-яку іншу компанію, яка надає фі­нансові послуги.

Стаття 11. Обов'язок інформувати

11.1. Працівник зобов'язується інформувати Роботодавця про всі важ­ливі обставини, включаючи (але не обмежуючись цим) особисті обста­вини та стан здоров'я, що стосуються його/її роботи чи діяльності Робо­тодавця.

Стаття 12. Право доступа до інформації

12.1. Працівник має право перевіряти письмові чи електронні докумен­ти, які стосуються його службового статусу, особисто або через своїх пред­ставників. Працівник погоджується з тим, що приватна інформація стосов­но цього Договору може бути розкрита корпоративній групі Роботодавця.

Стаття ІЗ. Конфіденційність

13.1. Працівник бере на себе зобов'язання як протягом строку дії Дого­вору, так і після його закінчення зберігати конфіденційність всієї інформа­ції стосовно справ Компанії, включаючи (але не обмежуючись цим), кон­фіденційну інформацію про клієнтів, яка може бути йому иідомою.

13.2. Працівник повинен отримати попередньо згоду Роботодавця на будь-яке оприлюднення письмових та усних заяв, що маюп. піачення для інтересів Роботодавця. Разом з тим ненадання Роботодавцем такої згоди

можливе лише за умови Існування вагомих на це причин, які стосуються цих інтересів.

13.3. Після закінчення строку дії Договору Працівник негайно повер­тає Компанії всю її власність разом з кореспонденцією, нотатками, опти­чними та/чи електронними приладами для зберігання інформації, що сто­суються діяльності Компанії.

13.4. У випадку невиконання або неналежного виконання Працівником свого обов'язку зберігати конфіденційність він офіційно попереджується згідно з Статтею 14 цього Договору.

Стаття 14. Дисциплінарні заходи

14.1. Якщо Працівник вчиняє грубе порушення, він отримує офіційне попередження у письмовій формі. Таке попередження, затверджене та підписане місцевим менеджером/представником Компанії, заноситься до особистої справи Працівника.

14.2. У випадку отримання Працівником офіційного попередження Ро­ботодавець може в односторонньому порядку розірвати даний Договір у відповідності з Статтею 9 Договору.

14.3. Працівник несе відповідальність за будь-яке пошкодження майна Роботодавця, яке заподіяне його діями або бездіяльністю, в межах, визна­чених Статтею 134 Кодексу законів про працю України.

Стаття 15. Відсутність у зв'язку з хворобою

15.1. Працівник має право на повну оплату 15 робочих днів календар­ного року, які пропущені ним через хворобу. Коли період хвороби переви­щує 3 робочих дні підряд (без врахування вихідних днів), Працівник пови­нен надати довідку від лікаря, яка вказує на характер та причини хвороби. Повна оплата перших 15 днів хвороби будь-якого календарного року здій­снюється Роботодавцем у валюті, яка звичайно використовується для ви­плати місячної заробітної плати. Після цього Працівник може вимагати на­дання йому державних виплат у зв'язку з хворобою згідно з чинним законодавством. Оскільки повна заробітна плата сплачується протягом перших 15 днів хвороби будь-якого року, Працівник може не вимагати державних виплат у зв'язку з хворобою протягом перших 15 днів хвороби будь-якого календарного року.

Стаття 16. Загальні положення

16.1. Працівник зобов'язується старанно виконувати свої обов'язки, ви­конувати накази та дотримуватись правил Компанії. Працівник зо­бов'язується протягом строку дії Договору та після його закінчення збері­гати конфіденційність інформації Роботодавця. Працівник несе відповідальність за всі наслідки навмисного розкриття конфіденційної ін­формації Роботодавця громадськості.

16.2. Роботодавець зобов'язаний створити Працівникові робочі умови, необхідні для виконання ним своїх обов'язків згідно з Договором.

16.3. Якщо будь-які положення цього Договору будуть визнані недійс­ними або такими, що не мають юридичної сили, то інші положення будуть лишатися в силі.

Стаття 17. Заключні положення

17.1. Всі зміни до цього Договору вносяться лише у письмовій формі. Зміни вступають в силу після їх підписання двома сторонами.

17.2. На підтвердження цього Сторони підписали два екземпляри Дого­вору, по одному екземпляру для кожної Сторони, що мають однакову юри­дичну силу.

Підпис Працівника Підпис Роботодавця

місто Київ 199_р.

Зразок