Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Експлутация Головко М.В..docx
Скачиваний:
44
Добавлен:
15.11.2018
Размер:
2.77 Mб
Скачать

2.7.3. Догляд за насадженням, боротьба з шкідниками і хворобами рослин та небажаною деревно-чагарниковою рослинністю.

Догляд за снігозахисними насадженнями передбачає, у випадку необхідності, проведення рубок догляду, санітарних рубок з видаленням пошкоджених та усихаючих дерев та чагарників.

Догляд за декоративними насадженнями передбачає розпушування ґрунту та видалення бур'янів в межах пристовбурних кругів декоративних груп рослин та живоплотах, полив в засушливий період, обрізання та стриження, боротьбу з шкідниками та хворобами.

Технологія всіх перелічених вище робіт повинна відповідати нормам та правилам, прийнятим для зеленого будівництва і лісового господарства.

Боротьба з шкідниками та хворобами в придорожніх насадженнях передбачає проведення систематичного нагляду, а також профілактичних та знешкоджувальних заходів.

У випадках виявлення масових вогнищ захворювання та шкідників необхідно терміново зв'язатися з місцевими станціями захисту рослин для обробки уражених ділянок.

Боротьба з небажаною деревно-чагарниковою рослинністю проводиться у випадках заселення нею укосу земляного полотна, смуги відводу автомобільної дороги. При цьому застосовують для їх знищення гербіциди (арборициди) системної дії, які затверджені до вживання Укрдержхімкомісією (такі, як арсенал, раундап, утал). Хімічний засіб боротьби в разі необхідності може поєднуватись на заключній стадії з механічним або термічним засобом боротьби.

Таблиця 2.7.1 – Скошування трав

№ пр.

Обг-рунт.

Склад робіт

Ресурси

Од.

вим.

Обєм

робіт

Прод-

ть

К-ть,

маш/зм

люд/зм

Маш.

Робіт

5-1-1

Скошування трави на узбіччях і роздільній смузі.

км

1320

25,81

51,14

Таблиця 2.7.2 – Видалення чагарнику

№ пр.

Обг-рунт.

Склад робіт

Ресурси

Од.

вим.

Обєм

робіт

Прод-

ть

К-ть,

люд/зм

Маш.

Робіт

5-6-1

Спуск або підіймання робочого по укосу. Видалення чагарника з відкиданням гілок убік

шт

4400

410,26

10,72

Розділ 3. Технологія та організація виконання робіт з зимового утримання доріг

3.1. Загальні положення.

Зимове утримання доріг - це комплекс робіт, що включають снігозахист, снігоочистку доріг та боротьбу із зимовою слизькістю і забезпечують безперебійний рух автомобілів.

Вимоги до рівня зимового утримання встановлюються на основі техніко-економічних розрахунків з урахуванням народно-господарського та адміністративного значення дороги, оснащеності дорожньо-експлуатаційної служби необхідними машинами, обладнанням та матеріалами.