Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
K_8.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
1.72 Mб
Скачать

Різні види стінових вентиляційних граток [9]

Гратка і дротяна сітка без і з регулюванням витрати за допомогою пластина типу “V”, або щілинною засувкою

Гратка з горизонтальними пластинами нерухомими чи поворотними. Повітряний струмінь можна спрямувати вгору або вниз.

Гратка з горизонтальними пластинами. Пластини нерухомі або поворотні. Повітряний струмінь можна спрямувати вліво або вправо.

Гратка з подвійними пластинами і з подвійним спрямуванням повітряного потоку горизонтально та вертикально. Пластини обертаються поодиноко або разом.

Гратка з пластинами з поодинокою зміною сспрямування струмінців притікального потоку і регулюванням їх витрати. Зміна напрямку витікання повітряного потоку горизонтальними пластинами, а регулювання витрати за допомогою пластин типу “V”.

Гратка з пластинами та подвійною зміною напрямку руху струменя і регулюванням витрати. Зміна напрямку руху - пластинами горизонтальними і вертикальними, а регулювання витрати - пластинами типу “V”, або клапаном.

Гратка у вигляді смуги з вертикальними (або горизонтальними) пластинами і розміщеними за ними додатковими плитками або перепускниками.

8.1.9. Дифузори

Лінійний дифузор – це звичайна прямокутна видовжена пластинкова гратка. Застосовується для притікання і витікання повітря і встановлюється в стінах, стелях та підлогах приміщень. Швидкість повітряного потоку у фасадному перерізі 2,5...7,6 м/с. Довжина може досягати 30 м і більше (такі довгі гратки утворюються поєднанням впритул декількох коротших граток). Лінійні дифузори бувають з нерухомими і поворотними пластинами. При виготовленні дифузорів нерухомі пластини можуть бути розміщені з бажаним кутом нахилу. Дифузори регульованого типу (з поворотними пластинами) інколи забезпечують кількісне регулювання витрати повітряного потоку.

Для рівномірного розподілення повітряного потоку вздовж дифузорів їх приєднують до стрічкових повітропроводів або встановлюють в стінках тискових камер. Клапани для регулювання витрати можуть бути умонтовані в живильні повітропроводи дифузорів або встановлені безпосередньо перед дифузорами.

Дифузори також бувають круглими, півкруглими або квадратними. Їх застосовують для повітророзподілення і всмоктування (витікання) повітря. В першому випадку забезпечується ефективне ежектування в значних кількостях внутрішнього повітря, завдяки чому досягається рухливість повітря в ЗО з малими швидкостями. Одні з кращих типів дифузорів оснащені регульованими спрямувальними пристроями, за домогою яких змінюються ширина і далекобійності струменів. Ці спрямувальні пристрої можуть бути умонтовані в дифузор і мати вигляд регуляторів витрати. Для регулювання витрати можна використати також клапан в горловині дифузора. Швидкість повітряного потоку в горловині 4...6 м/с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]