Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
pos_bnik.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
25.61 Mб
Скачать

Сукупне планування

Завдання 1. Визначте, які види методи сукупного планування застосовуються в організації. Складіть схему ієрархічного планування, де слід виділити фактори планування виробничої сфери операційної діяльності. Зверніть увагу на наявність, або відсутність гнучких факторів впливу на виробничий процес і запропонуйте кращий в конкретних обставинах метод сукупного планування.

Завдання 2. Ознайомтесь із процедурами планування витрат в організації: яке місце відведено основним, витрати на зберігання запасу, на невиконання замовлення та ін. (перелічити). Складіть реальні витрати за останні 3 роки, наведіть по продуктам графіки витрат у відповідності з планом. Зробіть аналіз ситуації, що існує в організації.

Управління запасами

Завдання 1. Визначте структуру і витрати організації на підтримку запасів. Складіть перелік найменувань запасів. Визначте залежність їх обсягу від попиту. Які моделі управління запасами використовує організація? Дайте характеристики і пропозиції.

Завдання 2. Визначте потрібні обсяги запасів для організації. Яка точка чергового заказу? Чи є потреба організації у резервному і сезонному запасі? Зробіть аналіз реальної ситуації. Класифікуйте інформаційні потоки в системі управління запасами, виділіть пріоритети. Зробіть перелік інструментарію, документації з управління запасами.

Календарне планування. Цехове управління

Завдання 1. Визначте структуру цехового планування і місце менеджера в організації до планування і контроля календарних графіків процесів. Які методи формування пріоритетів він застосовує? Вивчіть основні функції цехового управління. Зробіть перелік і охарактеризуйте інструментарій цехового управління. Наведіть реальний приклад.

Завдання 2. Складіть перелік інформації, що використовує менеджер у сфері цехового управління, сформуйте її у вигляді фахово орієнтованих масивів. Використайте для контролю операцій календарний графік Ганта на термін “доба”, або “тиждень”. Опишіть метод, що використовує організація для цехового управління і інновації в цьому питанні (за методичну основу візьміть підхід, що реалізується алгоритмом Джонсона). Внесіть пропозиції до зручності використання запропонованого інструментарію, визначте переваги і недоліки при використанні у режимі практичного використання.

3.2 Індивідуальні завдання для практики в організаціях сервісної сфери діяльності Операційна стратегія у сфері послуг

Завдання 1. Визначте операційну стратегію фірми. Встановіть чи використовується метод PWP в структурі організації? Як вирішується проблема конкурентоспроможності? Зробіть аналіз економічного стану фірми на підставі моделі 4-х етапів досягнення конкурентної спроможності, які перспективи конкурентної стійкості.

Проектування послуг і вибір процесу обслуговування

Завдання 1. Зробіть аналіз послуг, які надає організація на підставі 7-ми загальних положень щільності контакту в системі "клієнт – персонал". Як можна класифікувати послуги вашої фірми на підставі форми контакту з клієнтом? Поясніть переваги вибраного фірмою способу контакту, або проаналізуйте недоліки.

Завдання 2. Опишіть основні критерії і особливості проектування сервісних організацій. Перелічіть критерії і пріоритети на підставі яких була сформована і функціонує фірма? Яких конкурентних переваг досягла фірма? Що потрібно зробити для досягнення, або підвищення конкурентної стійкості? Опишіть значення проекту і контролю в цьому процесі.

Завдання 3. Опишіть на прикладі вашої фірми структуру сервісних контактів. Використайте для цього сервіс-системну матрицю. Яке стратегічне значення має ця матриця для фірми? Назвіть переваги і недоліки індивідуального обслуговування.

Завдання 4. Ознайомтесь з сервісним планом фірми. Складіть власну блок-схему, визначте основні характеристики операцій по наданню послуг. Визначте який тип сервісної системи найбільш притаманний для вашої фірми. Співвідношення об’єму послуг і витрат. Зробіть аналіз процесів. Опишіть, які сервісні гарантії найбільш властиві для фірми, яку частку займають витрати на ці гарантії у загальному обсязі витрат.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]