Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
pos_bnik.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
25.61 Mб
Скачать

Проектування послуг і процесу обслуговування

Завдання 1.Стратегічне і оперативне значення сервіс-матриці.

Класифікуйте послуги організації і саму організацію за ступенем контактів з клієнтами і за пріоритетами. Визначте яка категорія населення є клієнтами фірми, місце фірми в сервіс-матриці, як оцінюють клієнти послуги, що надає фірма?. Виділіть які є найбільш важливими із них в пакеті послуг, їх вартісна вага? Складіть загальний план системи обслуговування. Чи можна включити нові технології у процес діяльності фірми? Зробіть оцінку обслуговування за 3-х бальною шкалою.

Завдання 2. Управління системами масового обслуговування.

Опишіть фірму як „систему масового обслуговування” (наявність черг, каналів обслуговування). Зберіть вхідну інформацію для розрахунків параметрів системи (потік клієнтів, інтенсивність навантаження на канал, інтенсивність вхідного потоку і обслуговування). На підставі фактичних даних розрахуйте і сформуйте пропозицію з характеристик: завантаженість каналів, кількість клієнтів, що чекають в чергах і системі, час очікування, ймовірність появи черги у конкретних умовах, яка кількість каналів потрібна.

Завдання 3. Планування пропускної спроможності сервісної організації.

Зробіть аналіз придатності вашої фірми реагувати на періодичність коливання попиту. Визначте взаємозалежність інтенсивності вхідного потоку клієнтів і інтенсивності обслуговування. Виразіть цю залежність графічно (Excel – "Майстер діаграм"). Охарактеризуйте фази зростання пропускної здатності системи. Використайте при цьому методи лінійного програмування.

Розміщення сервісних об’єктів

Завдання 1. Територіальний фактор ефективності фірми.

Зберіть дані для визначення критеріїв і центру тяжіння територіального фактору економічної діяльності: рентабельність фірми, кількість населення на одиницю об’єкту, вартість одиниці об’єкту, або послуги, обсяг послуг, прибуток на одиницю. Визначте залежність рентабельності від ціни на послуги і прибутків за регресійною моделлю. Порівняйте результати аналітичних розрахунків з рішенням задачі за евристичним методом Ардклана.

Завдання 2. Розміщення помешкань організації

Опишіть розміщення офісу фірми, наведіть схему внутрішніх помешкань. Надайте оцінку «сервісному ландшафту». Визначте вплив зовнішніх і внутрішніх факторів на розміщення. Сформуйте ознаки вдалого розміщення і не дуже вдалого. Запропонуйте власні варіанти розміщення на підставі економічної ефективності і підвищення конкурентоспроможності.

Сукупне планування в сервісі

Завдання 1. Спираючись на аналіз кадрового складу фірми і основні економічні показники діяльності, виберіть найбільш придатний варіант сукупного планування для даної організації: існуючий на часі (за кількістю персоналу); підтримуючий незначну кількість постійного персоналу; залишити незмінною чисельність робітників. Визначте еквівалент роботи: фактичну потребу в робітниках зайнятих постійно і працюючих почасово упродовж року. Матеріали наведіть у вигляді таблиць і графіків. Порівняйте декілька варіантів сукупного плану і визначте найбільш придатний для фірми. Спирайтесь при цьому на методи лінійного програмування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]