Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zrazok-oformlennya-KR.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
1.07 Mб
Скачать

2. Постановка задачі, із індивідуальним завданням.

    1. Завдання на практичну частину із використанням системи Math Cad.

№ 1. Використовуючи придбані навички роботи із системою MathCad навчитись досліджувати графічні моделі різних форматів. Визначити довільні функції (не менше двох). Побудувати графік однієї функції та дослідити поведінку цієї функції на певних відрізках. Хід дослідження відображати на окремих графіках. (не менше трьох графіків у різних форматах). На окремому графіку побудувати декілька функцій одночасно.

№ 2. Для трансцендентних рівнянь які вказані у таблиці №3 визначити корені рівняння з похибкою е=10-5. Відокремлення коренів проводити графічним методом. Якщо функція має обмежену кількість коренів – знайти всі корені, інакше, якщо функція періодична – знайти не менше трьох коренів.

В ході роботи необхідно:

  1. визначити функцію;

  2. розбити рівняння на дві допоміжні функції;

  3. побудувати графік основної функції;

  4. окремо провести операцію відокремлення коренів рівняння графічним методом, для чого побудувати графіки допоміжних функцій на одному графіку та визначити кількість точок перетину цих функцій;

  5. вибрати два кореня та на окремих графіках показати точки перетину допоміжних функцій рівняння у великому масштабі, для того щоб можна було визначити відрізок відносно точно, на якому перетинаються функції;

  6. за допомогою функції root() та з’ясованих у п.5 значінь відрізку, визначити корені рівняння.

№ 3. Проінтегрувати функцію згідно варіанту з таблиці №4. Побудувати графік функції в заданих границях з демонстрацією, що є інтеграл.

В ході роботи необхідно:

  1. обчислити значення інтегралу;

  2. визначити та побудувати графік підінтегральної функції;

  3. побудувати графік цієї ж функції, але обмежити Ії по вісі X відрізками інтегрування та закреслити площу криволінійної трапеції.

Таблиця 3

Варiант

Рiвняння

10

x2-ln(1+x2)-9.75=0

Таблиця 4

Вар

F(x)

[a;b]

10

X/(2+cosx)1/2

0;1,1

2.2. Завдання на розрахункову частину із використанням системи Excel.

№ 1. Використовуючи придбані навички роботи із системою Excel навчитись досліджувати графічні моделі різних форматів. Визначити довільну функцію. Створити таблицю табулювання функції, побудувати графік функції та дослідити поведінку цієї функції на певних відрізках.

№ 2. Для трансцендентних рівнянь які вказані у таблиці №3 визначити корені рівняння методом половинного ділення з похибкою е=10-5. Відокремлення коренів проводити аналітичним та графічним методами (можна використовувати систему MathCad). Якщо функція має обмежену кількість коренів – знайти всі корені, інакше, якщо функція періодична – знайти не менше трьох коренів, але відповідно практичної частини роботи.

В ході роботи необхідно:

  1. Створити табличку де розрахунок всіх результатів крім початкових (тобто граничних значень проміжку) виконується за допомогою функцій та формул. Зразок таблиці яку необхідно побудувати надано у лекції.

  2. Створити таблицю табулювання функції на окремому листі Excel.

  3. Побудувати графік основної функції на окремому листі Excel.

№ 3. Проінтегрувати функцію згідно варіанту з таблиці №4 методом середніх прямокутників та трапецій. Кількість ділянок заданого відрізку взяти 80. Побудувати графік функції в заданих границях .

В ході роботи необхідно:

  1. створити табличку де розрахунок всіх результатів крім початкових (тобто граничних значень проміжку та кількість поділянь) виконується за допомогою функцій та формул. Зразок таблиці яку необхідно побудувати надано у лекції.

  2. обчислити значення інтегралу;

  3. побудувати графік підінтегральної функції.

Таблиця 3.

Варiант

Рiвняння

10

x2-ln(1+x2)-9.75=0

Таблиця 4 .

Вар

F(x)

[a;b]

10

X/(2+cosx)1/2

0;1,1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]